Преди минути от Центъра за градска мобилност в София опровергаха новината, която зарадва хиляди хора днес, че по празниците ще има безплатен градски транспорт в столицата.

От Центъра обявиха, че организацията на градския транспорт през Коледните и Новогодишните празници ще е следната:

На 24, 25, 26, 27, 28, 31 декември 2014 година и на 1, 2, 3 и 4 януари 2015 година превозните средства на наземния транспорт и метрото ще работят по празнични разписания. Традиционно в Новогодишната нощ ще бъде осигурено движение на част от превозните средства на обществения транспорт, включително и метрото.

Освен за предстоящите празници, традиционно е осигурено и нощно движение по маршрутни линии 280 и 94 заради студентският празник 8 декември.
Както и през делничните и почивните дни, така и през предстоящите празнични дни, превозните документи за пътуване в обществения транспорт са: карта за еднократно пътуване на стойност 1 лев, талон от карта с талони за 10 пътувания, чиято стойност е 8 лева, еднодневна карта за всички линии на стойност 4 лева, както и абонаментни карти за месечни и многомесечни периоди на стойности, съгласно тарифата в Наредбата за обществен превоз на пътниците на територията на Столичната община.

През предстоящите празнични дни ще бъдат осигурени допълнителни екипи за контрол по редовността на пътниците, като припомняме, че санкцията на място е 20 лева, а с глобата с акт е 100 лева.