В четвъртък, 9 юли, Националната галерия "Квадрат 500" ще отвори своите врати безплатно за всички жители и гости на столицата. Желаещите могат да се възползват от специалното предложение на галерията всеки втори четвъртък от месеца и то през целия ден от 10:00 часа сутринта до 18:00 часа вечерта.

От галерията се похвалиха, че вече над 31 хиляди посетители са я разгледали от откриването й в края на май досега, съобщиха от Министерството на културата.

"Малко повече от месец след официалното откриване на представителната експозиция в "Квадрат 500" интересът на българи и чужденци към новия ни музей е все така изключително голям", отчитат от галерията.

В галерията са експонирани близо 2000 произведения, разположени в 28 зали на четири етажа, които показват българското изкуство в съпоставка с европейските и световните тенденции, посочват от министерството.

Националната галерия "Квадрат 500" няма да затваря врати за лятна ваканция и ще работи през целия отпускарски сезон, допълниха от управата на музея.