Днес своя 35-ти рожден ден празнува една певица, една модна икона, една добра съпруга и майка или просто Бионсе! Предлагаме ви заедно да си припомним някои от най-мотивиращите цитати на Бионсе, доказващи, че винаги трябва да вярвате в себе си, в силата, в целите, в съдбата и никога да не се отказвате от мечтите си!

Почувствах, че е настъпил моментът да реша бъдещето си, затова си поставих цел. Целта беше независимост.

Ако си с правилния човек, той ще извади най-добрата твоя версия.

Приключих с това да съм поп звезда. Не искам да съм популярното момиче. Искам да бъда вдъхновяващ образ

Не трябва да доказвам нищо на никого. Трябва само да да следвам сърцето си и да се фокусирам върху онова, което искам да кажа на света. Аз управлявам моя свят.

Никога не избирам безопасността. Винаги се опитвам и вървя срещу течението. Веднага щом постигна нещо, поставям по-висока цел. Така стигнах там, където съм!

Всички имаме несъвършенства. Аз съм човек и за мен е важно да се съсредоточа в други свои качества, освен външната красота.

Аз съм работохоличка и не вярвам в думичката "Не". Ако аз не спя, никой не спи.

Силата не ти е дадена. Трябва да си я вземеш.

Стойността ти се определя от самия теб. Не е необходимо да разчиташ на друг да определя колко струваш и кой си.

Защо трябва да определяш какъв тип жена си? Защо трябва да си слагаш някакви етикети?

Прави това, което си роден да правиш. Просто трябва да вярваш в себе си.

Когато не се чувствам добре със себе си, се питам "Какво мога да направя, за да променя това?" Използвам негативните неща като гориво за трансформациите, които ме правят по-добра.

Доверието е като огледало - не можеш да го поправиш, ако се счупи!

Трябва да научим нашите момчета на правилата на равенството и уважението, така че когато нашите деца пораснат, равноправието на жените и мъжете да се е превърнало в естествен начин на живот. Но трябва научим и момиченцата, че и те могат да се стремят толкова нависоко, колкото всяко човешко същество.

Реалността е тази: понякога губиш. Никога не си прекалено добър, за да ти се случи това. Никога не си прекалено голям , за да ти се случи. Никога не си прекалено умен, за да ти се случи. Просто се случва.

Не се съобразявай с правилата. Как можем да живеем, ако не се променяме?

Искрено вярвам, че жените трябва да бъдат финансово независими от мъжете си. Да си кажем истината, парите дават на мъжете властта да командват парада. Те дават на мъжете властта да определят стойността на нещата. Те определят кое е секси. Те определят кое е женствено. Това е нелепо!

Най-привлекателното качество, което може да има една жена е самоувереността.

Толкова е освобождаващо да знам какво наистина искам от живота, кое ме прави щастлива, какво не бих толерирала. Научих се, че не е работа на никого да се грижи за мен. Това е лично моя отговорност.

Ако всичко беше съвършено и перфектно, никога нямаше да се учиш и никога нямаше да израстваш!

Когато обичаш и приемаш себе си, когато знаеш кой наистина те обича и когато се учиш от грешките си, тогава спира да те е грижа за това какво мислят за теб тези, които не те познават истински!