Едновременно две големи предавания тръгват по конкурентните телевизии Нова тв и Би Ти Ви в понеделник, 17 август.

Абсолютен прецедент е в историята на българската телевизия подобни тв формати - “Биг Брадър” и конкурсът за Евровизия, да стартират в средата на лятото.

Още е август, а на екрана на Нова тв започва “Биг Брадър” - оригиналът на риалити шоуто, в което участват непознати лица. В него ще има елементи и от земеделското риалити “Фермата”, чиято първа поява у нас ще е тази есен, но по Би Ти Ви. Вероятно затова продуцентите на “Биг Брадър” ще карат участниците да пасат гъски и да преваряват вода за пиене.

След месец пък ще се опитат плавно да трансформират “Биг Брадър” във “ВИП Брадър”.

Конкуренцията няма да е достойна, ако няма с какво да отговори. Затова Би Ти Ви избра вероятно най-силното си оръжие - кастинга чрез шоу за малки таланти за детската Евровизия.

Престижното европейско състезание тази година ще е у нас заради малката Крисия. Очакването кой ще я наследи на голямата сцена и ще ни представи е още по-вълнуващо. 

В пряк двубой ще се окажат и най-известните тв водещи у нас - Ники Кънчев, който е лицето на риалити шоуто по Нова тв и Слави Трифонов, който е в журито за детския конкурс.

Източник: 24 часа