Ако някога сте изпитвала желание да погледнете мобилния си телефон, докато сте в парка, но не сте го направила – и не защото сте били толкова заета да гледате децата си, а защото сте се страхувала какво ще си помислят другите майки – то тази жена ви разбира.

Ако се тревожите за теглото на детето си, останалите мръсни чинии в мивката, фактът, че закъснявате или за последиците от антидепресантите – тази жена ви разбира. Констанс Хол е истинска майка, която изпитва всички неволи, които вървят ръка за ръка с родителството. Но вместо да се бори с тях насаме, тази дръзка майка използва опита си в отворено писмо, с което цели да привлече вниманието към трудностите и да засвидетелства уважението си към всички жени, които преминават през тях.

"Към жената в парка, която гледа в телефона си, игнорирайки детето си – поздравявам те!”, пише Хол. "За това, че не се поддаваш на публичното разбиране, че трябва да бъдеш нащрек 24 часа на ден. И затова, че не ти пука какво мисли групичката "майки-полицайки", готови да осъдят всеки родител за най-малката грешка, която прави.”

Австралийката продължава фейсбук публикацията си с думите: „Към жената, която е оставила цяла купчина съдове за миене и е отишла на кафе с приятелки – поздравявам те! Да бъдеш добра майка НЕ означава да прекарваш цяла вечност в чистене. Ако ги оставиш достатъчно дълго, приятелите ще те отменят. Повярвай ми!".

Констанс е наясно, че справянето със следродилната депресия е наистина трудно: „Към жената, чакаща търпеливо пред докторския кабинет, за да й изпишат антидепресанти – поздравявам те. Следродилната депресия е истинска кучка. А ти се справяш, не бъркай депресията със знаци, които ти казват, че не се справяш – изглеждаш ми като истинска справяща се кралица! Твърде често бъркаме силата и слабостта. Да потърсиш помощ е сила. А ти си толкова силна! Много жени преминават през същото като теб, но просто не говорят за това.”

А на майките, които се тревожат за телата си, Констанс припомня нещо много важно: новата 24-часова неплатена работа, която няма да свърши за поне 20 години, не е никак добро време да отказвате тортата. „Изяж тортата, изяж я цялата и майната му на всеки, който се опита да ти каже нещо!”, пише тя. "Тялото ви след раждането не е тема за публично обсъждане”.

Хол подписва писмото като майка, чиито дни са пълни с "мамутски провали и микропобеди, но чието сърце все още успява да се взривява многократно от миниатюрната армия на любовта по цял ден".