Детската вокална група „Бон-Бон“ и Графа се включиха в тазгодишната благотворителна инициатива #IMAGINE на детския фонд на ООН УНИЦЕФ.

Идеята е посланици на УНИЦЕФ от цял свят да се включат в груповото изпяване на една от най-обичаните песни на всички времена Imagine на Джон Ленън и да я превърнат в най-мащабния музикален проект (събрал „един милион гласа“ от цялата планета), чрез който да се привлече вниманието към предизвикателствата, пред които са изправени много деца и да се повиши осведомеността за правата на най-малките жители на света.

По този начин български таланти се присъединиха към световни звезди като Хю Джакмън, Кейти Пери, Анджелик Киджо, Приянка Чопра, Йоко Оно, Давид Гета и др.

Индивидуалните записи от всички посланици на УНИЦЕФ, ще бъдат включени в световна, многоезична версия на „Представи си“, която френският музикален продуцент и диджей Давид Гета ще обработи и пусне непосредствено преди новогодишната нощ.

Набраните от проекта #IMAGINE средства ще отидат за реализирането на програми, свързани с образование, храна, здравеопазване и имунизации, питейна вода и хигиенни условия, закрила и реагиране при спешни случаи при деца в над 150 държави.

Източник: unicef.bg