Честит рожден ден на Брад Пит, който на днешната дата, 18 декември, навършва 52 години! Този великолепен мъж е не само успешен актьор, но и отдаден баща. Вижте какво споделя любимецът на милиони жени по света за нещата от живота, за това какво е да си родител, за капаните на славата, за любовта...

Но преди това малко информация:

Брад Пит е носител на наградата „Златен глобус” и има три номинации за "Оскар". Звездата му изгрява през 1991 г. с участието му във филма „Телма и Луиз”. Следват успешни проекти като „Легенди за страстта”, „Интервю с вампир”, „Седем”, „12 маймуни”, „Боен клуб”, „Г-н и г-жа Смит”, „Странният случай на Бенджамин Бътън”, „12 години в робство”, „Дървото на живота”...
След развода си с Дженифър Анистън, както всички знаем, се жени за Анджелина Джоли, с която имат шест деца (три осиновени).

Актьорът активно участва в различни благотворителни каузи. Зелената архитектура е негова страст. През 2006 г. основава фондацията Make It Right, която построява 150 енергийноефективни къщи, дело на 13 дизайнерски студиа. Къщите са за хората, пострадали от урагана Катрина. Същата година заедно с Анджелина създават “Jolie-Pitt Foundation”, която осигурява хуманитарна помощ на бедстващи райони по целия свят.

Брад Пит споделя, че обича да кара мотора си, сложил каската си. Така никой не го разпознава и макар и за малко, може да се чувства като всички останали. Едно от любимите му занимания е да се разхожда сам в музей. Обича мебелния дизайн – за него това е като мини архитектура. Признава, че мечтае самият той да проектира град или музей. И дори посещава курсове по дизайн в студиото на известния американски архитект Франк О'Гери. Ето какво още казва Брад...

1. Успехът е звяр. Той поставя акцент върху грешните неща. Насочва вниманието ти навън, вместо навътре.

2. Славата непрекъснато те кара да се чувстваш като момиче, което минава покрай строеж с работници.

3. Трябва да загубиш всичко, за да спечелиш всичко.

4. Семейството е рисковано начинание, защото колкото повече обичаш, толкова по-голяма ще е болката, ако не се получи. Но си заслужава.

5. Когато срещнеш човек, само върху външния му вид ли се концентрираш? Това е първото впечатление. Често някой, който не е привлякъл погледа ти веднага, се оказва този, с когото можеш да говориш часове, за всичко. И изведнъж разбираш, че си срещнал най-хубавото нещо на света... Замислете се и за най-големите актьори – повечето от тях не са това, което бихме нарекли „секс символ”.

6. В природата ми е да не спирам. Според мен, трябва да бъдеш акула. Просто трябва да продължаваш да се движиш. Не можеш да си позволиш да спреш.

7. В живота ми винаги е имало големи промени.

8. Делата говорят по-силно от думите. Това се вижда най-ясно, когато общуваш с деца.

9. Непрекъснато водя битки със себе си, за добро или лошо.

10. Един мой приятел работеше в хоспис. Той ми каза, че в последните си дни хората не говорят за своите успехи, награди или за книгите, които са написали. Не говорят за това, което са постигнали. Те говорят само за своите любими и за нещата, за които съжаляват. 

11. Обадих се на баба и дядо и дядо ми каза: „Гледахме твоя филм”. „Кой филм?”, попитах аз. А той извика към баба: „Бети, какво беше името на онзи филм, който не ми хареса?”.

12. Винаги съм си казвал, че ако ще създавам семейство, искам да е голямо. Искам да има хаос в дома. Най-хубавият хаос.

13. С възрастта разбрах кои са най-важните неща в живота: да цениш времето си, дните си и хората, с които ги прекарваш. Да бъдеш добър баща за децата си и добър партньор за половинката си. И чак тогава идва работата.

14. Невероятно е какво прави с теб кризата на средната възраст. Наистина. Мен самият ме мотивира. Щом навърших 40, се почувствах пълен с енергия и жажда за нови неща.

15. Когато станеш родител, начинът, по който гледаш на света, се променя завинаги. Сваляш фокуса от себе си, за което съм много благодарен. Уморих се да мисля само за себе си. Когато станеш родител, усещаш, че искаш да си там непрекъснато. Че не искаш да пропускаш нищо. Да си родител ти носи истинска наслада и чиста любов. Можеш да пишеш книга, можеш да снимаш филм, можеш да рисуваш картина, но да имаш деца е най-невероятното нещо на света.

16. И аз съм баща. Като всички останали. И точно като тях се тревожа за същите неща.

17. В нашия дом няма тайни. Ние казваме на децата си: „Мама и татко отиват да се целунат.”

18. Невероятно е как това да си баща ти е заложено като инстинкт. Един звук през нощта и ти се будиш, защото децата ти може би се нуждаят от теб.

19. Имам малко приятели. Наистина много малко. Но те са ми достатъчно. Имам и своето семейство. Не мога да си представя животът ми да е по-щастлив.

20. Какъв ще е животът ти, зависи от това как гледаш на света около себе си. Вярвам, че сам решаваш какви да са дните ти. Защото всичко е въпрос на възприятия, на гледна точка.