България отново ще се включи в "Евровизия" 2017, като това ще бъде 12-то участие за нашата страна на най-големия музикален форум в света.

Младият певец Кристиан Костов, който набра популярност у нас след тв формата "X Factor", ще представи България на тазгодишното издание на "Евровизия". Новината за това съобщи самият артист във Фейсбук страницата си.

Костов ще се качи на сцената на конкурса през май в украинската столица Киев. Според предварително изтегления жребий, България е във втория полуфинал на музикалното състезание, който ще започне в 22:00 часа българско време на 11 май. Тогава за българския представител ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави (Украйна, Франция, Германия, Швейцария, Македония, Естония, Израел, Малта, Холандия, Сърбия, Дания, Русия, Румъния, Сан Марино, Литва, Хърватска, Норвегия, Беларус, Унгария, Австрия и Ирландия).

„Това е най-големият и вълнуващ подарък, който можех да получа 2 дни, преди да навърша 17 години. Новината, че съм избран да представя България на тази престижна сцена ме кара да се чувствам безкрайно щастлив, но и отговорен пред всички българи. От избраните участници досега, се очертава да съм най-младият, което ми се случва често. Но точно това ме мотивира да покажа, че е важно колко е голямо сърцето, таланта и вдъхновението”, сподели Кристиан Костов.

Песента, която Кристиан Костов ще представи на Евровизия 2017, е озаглавена „Beautiful Mess”. Композицията е с модерно поп звучене, а текстът е история на контрастни чувства и герои, пише в сайта на Евровизия.

„Beautiful Mess” ще бъде достъпна днес след 18:00 часа българско време в официалния канал на Евровизия в YouTube и сайта на конкурса – eurovision.tv.