До началото на зимните олимпийски игри в Сочи остават броени дни. За съжаление, обаче, все повече се говори за евентуалните терористични атаки, отколкото за самата Олимпиада. Безспорно, зимните олимпийски игри не са толкова атрактивни колкото летните, но това не означава, че няма какво да се види на тях. Очакват ни спиращи дъха „пируети“ и двойни или тройни аксели при фигурното пързаляне, ски маратони, биатлон, хокей на лед и още куп други не по-малко вълнуващи спортове.

Въпреки че спортистите, които ще ни представят на Олимпиадата, са твърде малко на брой и очакванията ни за медал са свързани единствено със сноубордистката Сани Жекова, то благодарение на нейната прекрасна и умопомрачителна визия, нашата малка страна намира място в една доста престижна класация – Мис Олимпиада 2014 Сочи. Тя е една от претендентките за короната и според моето лично мнение е основен фаворит за нейното спечелване. 

 
Александра Жекова - сноуборд, България

 
Все пак нека да хвърлим едно око на конкуренцията и да видим кои са останалите красавици, които намират място в тази импровизирана надпревара.

Линдзи Вон – ски алпийски дисциплини, САЩ


Може би само американската мегазвезда в ски-алпийските дисциплини е „конкуренция“ на нашето момиче за короната. Все пак не може да пренебрегнем с лека ръка факта, че тя е приятелка не на кой да е, ами на един от най-големите ценители на женската красота – Тайгър Уудс.

Ашли Уагнър – фигурно пързаляне, САЩ


Амеркинаската надежда може и да не е най-добрата спортистка в своята категория, но съм сигурен, че всички мъже биха гледали с интерес всяко едно нейно представяне на леда, било то и във фигурното пързаляне.

Лоло Джоунс – бобслей, САЩ


Смущаващите 31 години за някои жени по никакъв начин не пречат на американската бобслейдистка да бъде все така красива и очарователна. Някои хора дори казват, че с годините става все по-хубава. Интересното при нея е, че преди да започне да се занимава с бобслей е била спринтьорка на къси разстояния и дори има две световни титли на бягане с препятствия.

Александра Саитова – кърлинг, Русия


Русото изкушение Александа Саитова отдавна е запленила „сърцата“ на руските фенове, а сега е време да го направи и с всички нас, които ще имаме честта да наблюдаваме нейното представяне в един не толкова популярен за нашата страна спорт – кърлинг.

Екатерина Галкина – кърлинг, Русия


Още една заслепяващо красива представителка на кърлинга е претендентка за короната „Мис Сочи 2014“ – Екатерина Галкина. Често казано вече се замислям дали да не обърна по-сериозно внимание на този спорт.

Мария Комисарова – ски-крос, Русия


Определено борбата между Русия и САЩ няма да бъде ожесточена само за златните медали в спортните игри, ами и на „подиума“ в Сочи. Мария Комисарова е поредното доказателство за това, че при „братушките“ всичко е изпипано до последният детайл!