Българският модел и маркетолог Цвета Калейнска бе отличена със сребърен медал от международните бизнес награди „Stevie Awards за жените в бизнеса” в категория “Жени помагащи на жени”. Наградата, присъдена за цялостната й дейност по реализацията на Лидерска академия за момичета, бе връчена на официална гала церемония в Ню Йорк.

Наградите „Stevie“ се връчват ежегодно и са създадени, за да почетат и да генерират обществено признание за постиженията и положителния принос на заслужилите бизнес дами от цял свят.

Младата търновка, която нашумя през 2010 г. с победата си в конкурса „Мис България САЩ“, работи като маркетолог-консултант по социалните мрежи за международна компания. Още от съвсем малка обаче,тя се занимава с благотворителна дейност. Работила е с американска организация за подкрепа на български сиропиталища, която помага за набирането на средства за домовете и разпространението на лекарства и медицински материали из страната ни. През 2013 г. самата Цвета създава своя национална кампания за ограмотяване - “Цвета за цветовете на езиците”, предоставяйки чуждоезикова литература на библиотеки и училища в малки и средно населени места в цяла България.

Към момента доброволческата й работа е фокусирана в обучението на млади момичета как да бъдат лидери чрез лидерска академия Glow. Тя активно участва в дейности, свързани с повишаването на грамотността сред младежите. Красивата и умна дама е и лице на националната кампания “Да напълним Студентски град с книги”, провеждана под патронажа на българския президент Росен Плевнелиев.