Ако не обичате овесени ядки или просто са ви писнали, булгурът е чудесен вариант да ги заместите в сутрешното си меню. Свикнали сме да го използваме единствено за салата табуле, но той всъщност е много полезен и е добре да намерим и други негови приложения.  Булгурът е източник на калций, желязо, магнезий, фосфор, калий, натрий, цинк, йод, мед, манган, селен, витамини A, C, D, E, K, B1, B2, B3, B5, B6, B9 (фолиева киселина), B12 и редица аминокиселини.

Необходими продукти

1 чаена чаша булгур

2½ прясно или бадемово мляко

3 лъжици кафява захар или друг подсладител

щипка канела

1 нарязан банан

Начин на приготвяне

Предишната вечер залейте булгура с млякото, покрийте го с фолио и го сложете да престои до сутринта. Когато станете добавете останалите съставки, ако обичате ядки можете да добавите и орехи или пък тахан.