Наближават коледните и новогодишните празници и всяка от нас иска да блесне със зашеметяваща визия. Тоалетите вече са на сигурно място в гардероба ни - изгладени и чакат на закачалката да дойде и техния ред. Но гримът и прическата са винаги най-трудната част. Като се започне от избора чак до направата. Винаги имаме съмнения относно начина, по който ще ни стои определена прическа или грим. Доста често ни се е случвало дори да трием и коригираме направения грим в последния момент.

 
Идеята, която ви предлагаме от Dama.bg, е лесно изпълнима и винаги дава блестящи резултати. Това е именно опушеният грим. Всички знаем какво представлява, но малко от нас са се възползвали от него и знаят как да го направят сами в домашни условия. Опушеният грим е подходящ за всякакви официални и неофициални поводи и отива на всяка една дама. Той не поставя ограничения в цветовете или продуктите, които могат да се използват. Всяка от нас ги има в своята козметична чантичка. 
 
 
А ето ги и тях:
 
  • База/ фон дьо тен
  • спирала
  • четки за грим
  • молив за очи
  • 2 вида сенки - по-тъмни и по-светли
 
Как да го направим? 
 
 
1. Почистете зоната около очите с тоалетно мляко.
 
2. Нанесете база или фон дьо тен/коректор.  
 
Наблегнете на зоната под окото и на клепачите. По този начин ще прикриете тъмните кръгове под очите, които отнемат вниманието от грима ви. А също така базата/ коректорът ще помогнат за по-лесното нанасяне и фиксиране на грима ви и ще направят вероятността да се размаже по средата на купона още по-малка. Понеже ще гримирате цялото си лице, не само очите, ако искате нанесете фон дьо тен, за да изравните тена си и да прикриете проблемните зони.
Забележка: Внимавайте при нанасянето на фон дьо тен. Изберете правилният цвят и не прекалявайте с количеството. Искате да прикриете само несъвършенствата, не цялото си лице!
 
3. Слагането на молив за очи. 
 
Тази стъпка не е задължителна. Моливът прави грима ви да изглежда още по-тъмен и му придава по-официален вид. Все пак, ако целите точно това и искате да сложите молив, използвайте мек молив за очи. Нанесете на клепачите като започнете от вътрешния ъгъл към външния, като по средата линията трябва да е малко по-дебела (съвсем малко). Също така сложете молив и на долната водна линия на окото по същия начин - отвътре-навън. 
 
4. Светлият нюанс сенки.
 
Вече сте избрали двата нюанса сенки, от които ще се състои вашия опушен грим. По-светлият тон нанесете във вътрешността на окото, както и в областта под самата вежда. Ако имате голяма четка за грим или апликатор - най-добре използвайте нея, така ще стане по-бързо и равномерно.
 
5. Тъмният нюанс сенки.
 
За нанасянето им ползвайте (ако имате) малка четка за грим - тук трябва да бъдете по-прецизни. По-тъмният нюанс се нанася във външния край на окото. Като се стремите да наподобява формата "<". По този начин се постига един много въздействащ котешки ефект и котешка визия на окото. Тъмният и светлият нюанс на сенките трябва да се слеят, за да не изглеждат прекалено контрастиращи си. След като нанесете по-тъмните сенки и ги слеете със светлите, може да добавите още един слой от светлите (не е задължително).
 
6. Спирала, руж/перли и гланц. 
 
Самият опушен грим е готов, но за да го подчертаем и да наблегнем на него е задължително да прибавим и спирала. Най-добре сложете 2 пласта от любимата си спирала, миглите ви трябва да изглеждат дълги и гъсти. Прибавете малко руж и подходящ нюанс гланц/червило и ще получите зашеметяващият ефект, който целяхте. Всички погледи ще са насочени към вас и то с право!
 
 
 
Ето и видео, което ще ви помогне още повече за направата на вашия специален опушен грим: