Козирозите прибягват до лъжи, когато трябва да си пробият път напред (било в личния живот, било в професионална насока) и когато се налага да "хвърлят пясък" в очите на околните. Представителите на този знак са толкова тщеславни, че за тях лъжата е и начин да убедят познатите си в своето материално благополучие и висок статус.


При това Козирозите искрено вярват в това, което разказват. Те съществуват като че ли в два свята едновременно - реалният и въображаемият, като в последния те са още по-успешни, богати, значими и доволни от живота си.

Мъжете Козирози често послъгват и за да се сдобият с благоразположението на жените. В тези случаи, те са в състояние да свалят звезди денем и да обещаят на избраницата си планини от злато, уханни оазиси и безмерно щастие... Често пъти така се улисват, че дори не забелязват как вече са постигнали целта си и дамата отдавна е капитулирала пред обаянието им.

Да разобличите Козирога не е трудно - достатъчно е да следите мимиките и жестовете му: когато започне да лъже гласът му се променя - става много по-омайващ, често пъти по-тих или пък по-възбуден; очите му светват и е твърде вероятно връхчетата на ушите му да почервенеят. И не забравяйте - той не изпитва и капка срам от това, че лъже...