На 13.09. в 9.41 настъпва Новолуние в Дева, тогава Луната съвпада с градусите на Слънцето. В същото време двете Светила се намират в близост до Северния Лунен Възел (мястото където пътя на Луната пресича еклиптиката, пътя на Слънцето), т.е. по време на Затъмнението Слънцето, Луната и Земята застават в почти права линия, така че нощното Светило ще закрие голяма част от дневното за земния наблюдател.

Слънчевото Затъмнение ще придаде кармичност на събитията, които ще ни се случват в периода, както и ще засили емоционалната ни интензивност. От 11.09. до 15.09 най-силно ще усещаме действието на феномена, като първите три от тях са подходящи за приключване на неща, за правена на равносметка, за анализ на доскорошни постижения и поставяне на нови цели, докато двата дни след Затъмнението, а именно 14.09. и 15.09. са идеални за започване на нови начинания и предприемане на стъпки в желаната посока.

Целият период около Затъмнението ще ни прави изключително чувствителни и емоционални.

До голяма степен ще сме склонни да виждаме нещата едностранно, без да сме достатъчно толерантни към други гледни точки.

Заради порива към промяна, който ще изпитваме през по-голямата част от периода, не е изключено да се втурнем много бързо и необмислено към осъществяването на нещо не особено добре премислено. Важно е обаче да сме наясно, че преценката ни няма да е особено трезва и че съществува риск да действаме емоционално, а не рационално, т.е е препоръчително да предприемаме стъпки единствено към неща, които отдавна сме планирали и за които сме наистина сигурни, че са вярното нещо за нас.

Най-силно ще усетят Затъмнението Девите, Рибите, Стрелците и Близнаците, както и тези с лични планети от 15-ия до 25-ия градус в тези знаци. Те ще имат чувството, че времето за драстични обновления в живота им е назряло и че трябва да се измъкнат от статуковото, което ги заобикаля и от оковите, които мислят че ги задушават. Много вероятно е представителите на тези знаци да са залети от силни емоции. Поради тази причина е възможно да станат изключително докачливи и нетърпеливи към заобикалящите. Ще са склонни към гневни изблици и лесно ще си изпускат нервите.

При всички случаи би им било подходящо да намерят позитивен отдушник за силните чувства, които е много вероятно да вземат връх над тях в периода. Занимания с творчество, спорт или йога доста успешно биха снели напрежението им. По този начин ще избегнат неприятни ситуации и ненужни спорове с околните. Важно е също така да се стараят първо да мислят, после да действат и говорят, както и да не са прекалено крайни и осъдителни към другите хора.

Козирозите и Телците се очаква да минат най-леко през периода и да са изключително успешни в средата, в която искат да бъдат забелязани. Все пак е добре да са внимателни и да се стараят да се презастраховат и да не избързват с поемането на твърде много отговорности върху себе си, понеже има риск да се увлекат, да пресолят манджата и да не успеят да завършат част от започнатото.

Скорпионите и Раците е възможно да циклят около осъществяването на своя отдавнашна мечта както и да прецеждат приятелския си кръг. При всички случаи ще са много придирчиви и склонни да анализират минали събития, в които дадени хора са ги разочаровали. Добре е да се постараят да са максимално честни със себе си и да внимават да не прехвърлят свои грешки, върху трети лица, както и да не прекратяват отношения в периода, за които не са абсолютно сигурни, че са пагубни за тях.

Водолеите и Везните ще усетят Затъмнението най-вече в личния си живот и под формата на семейни проблеми, конфликти с партньора, както и леко депресивни състояния. Много е вероятно да направят обзор на интимния си живот и на стъпките, които искат да предприемат, за да го подобрят. Подробният самоанализ им е препоръчителен, както и реалната самооценка. Благодарение на него ще са максимално ефективни в усъвършенстването както на себе си, така и на връзките, в които участват.

Лъвовете и Овните ще са склонни да правят планове и постъпления за подобряване на финансовото си състояние. Добре ще е да не си купуват големи неща през периода, понеже може да избързат и да направят грешка. Добре е също така да са внимателни с всички финансови дела, в които участват, защото увлечени по някоя своя брилянтна идея, има риск да не я премислят в дълбочина и да изпуснат важни подробности, които да им костват част от печалбата в последствие.