Древните гърци са вярвали, че хороскопът на тъмните сили е не по-малко важен от традиционния хороскоп на зодиакалните знаци. В черния хороскоп на елините присъстват 10 зодиакални знака, като всеки от тях отговаря на определен човешки орган и древногръцко божество.

Какви тъмни страни криете, кое древногръцко божество определя характера ви, ще ви разкрие Dama.bg в следващите редове. Определете своя митичен знак според датата си на раждане.

Сфинкс (23 октомври - 30 ноември)
Ако сте родени в този период, вие сте егоисти, лукави и предпазливи. Винаги се опитвате да надхитрите другите и се възползвате от всяка възможна ситуация. Склонни сте да трупате пари и имате тайни скривалища, защото не се доверявате на банките. Убедени сте, че светът се върти около вас и въпреки че в някои случаи това не е далеч от истината, поведението ви е крайно егоистично. Най-тъжното е, че не можете да бъде истински приятели...

Минотавър (1 декември - 7 януари)
Родените в този период са блестящи служители, но никога - лидери. Склонни сте да крадете чужди идеи и да ги представяте за свои собствени. Този навик дразни някои от колегите ви, което ви пречи да станете наистина част от екипа. Хубавото при вас е, че умеете да се наслаждавате на живота и на успехите си.

Кентавър (8 януари - 12 февруари)
Кентавърът е наполовина човек, наполовина – кон. Това ви кара понякога да се чувствате объркани, което е разбираемо. Ако сте родени в този период, ще откриете, че вашата животинска природа надделява над човешката. Това е причината да контролирате трудно гнева, страха, ревността и сексуалните си желания. Ръководите се предимно от емоциите си, а не от разума.

Харпия (13 февруари - 18 март)
Харпията е митологично крилато създание с опасни и смъртоносни нокти – символ на отмъщението. Това обяснява защо трудно давате прошка и с години се измъчвате от чувство на неудовлетворение и завист. Радвате се, когато враговете ви страдат, защото тяхното нещастие е успех за вас.

Пегас (19 март - 24 април)
Също като този митичен крилат кон, родените в този период препускат през по-голямата част от времето си. Те са горди и мразят рутината и скуката. Смятат, че заслужават повече от това, което получават. Въображението ги спасява от действителността, но и ги прави недостъпни и далечни.

Цербера (25 април - 30 май)
Този триглав пес охранява входа към царството на мъртвите. Хората-цербери имат зъл нрав и са готови да откъснат главата на човека, който ги е ядосал. Ако се наложи церберът да сдържа кръвожадния си нрав, ще започне да страда от постоянен остър стрес.

Сатир (31 май - 3 юли)
Хората, родени в този период, са подвластни на удоволствията, секса и страстта. Жените-Сатири често се заместват в любовни триъгълници, не се вълнуват особено от истинската любов и нямат проблем да изневеряват. Семейните мъже ги привличат като магнит!  

Сирена (4 юли - 10 август)
Според митологията, Сирена е морска нимфа, която отвличала корабокрушенци с неустоимия си глас. Това обяснява и защо жените, родени в този период, използват чара си, за да постигат личните си цели. Те не се интересуват от интересите на другите и умело манипулират мъжете. 

Грифон (11 август - 15 септември)
Наполовина лъв, наполовина – орел, това войнствено и неконтролируемо създание определя характера на родените в този период. Тези хора са фанатични и защитават това, в което вярват, по всички възможни начини. Не се вълнуват много от материалната страна на живота, но за сметка на това се борят със зъби и нокти за идеалите си.

Химера (16 септември - 22 октомври)
Химера е многообразно митично създание, частично като коза, лъв и змия. Хората-Химера са склонни към лицемерие и добре прикриват емоциите и истинските си намерения, като си слагат маска според случая. Трудно биха могли да бъдат разбрани от околните.