Българите по традиция правим всичко, както си знаем. Дори и днес едни от  най-големите молове в България решиха да подбият конкуренцията си, като изместят набралия изключително огромна популярност "Черен петък" с една седмица. Така, вместо на 28 ноември, който в САЩ е считан за Black Friday, в България той ще настъпи още днес. 

Един от най-големите молове в София Bulgaria Mall и варненският Grand Mall са подготвили специални оферти като изненада за всички свои посетители.

Отстъпките в столичния Paradise Center, ще бъдат в над 120 магазина, като някои от тях дори ще бъдат със специално удължено до полунощ работно време. Отстъпките ще са между 50% и 70%.

В Bulgaria Mall намаленията в цените ще са до -50%, а част от магазините, които ги предлагат са: WEEK&SHOP MDL, PEPE Jeans, Desigual, Benetton, Debenhams. В най-големия варненски мол пък драстичните намаления ще са при марките Humanic, Kenvelo и Lee Cooper.

Fashion Days пък ще предложи общо 10 милиона евро отстъпки на 500 000 продукта от повече от 1000 международни марки в кампанията си Black Friday. Разпродажбата започва точно в 00,00 часа в петък и ще продължи три дни - до полунощ на 23 ноември, а отстъпките ще достигат до 90%. Част от магазините в промоцията са Love Labels, La Perla, Massimo Zardi, Shoe Aquarium, Swarowski, Triumph, New Yorker.

Все пак, ако смятате и вие да се възползвате от петъчните предколедни намаления, ви съветваме да бъдете изключително внимателни. От Комисията за защита на потребителите съветват да се информирате подробно за промоциите, преди да започнете покупките.