То е неразделна част от женската чанта, а и изобщо от женската същност: ЧЕРВИЛОТО! На около 130 годишна възраст, то е наш верен приятел и до голяма степен причината за еротичното ни самочувствие и сексапил. Класическите червени устни са въплъщение на женствеността, съблазънта и страстта. Но за съжаление, не на всяка жена й отива червено червило. Вие може и да сте открили своите цветове и да сте сигурни, кои от тях ви пасват най-добре? Страхотно! А за тези от вас, които все още нямат отговор на този въпрос, ние, от Екипа на Dama.bg, сме го подготвили.

Намирането на правилното червило не е никак лесна задача.

В зависимост от тена, цвета на косата и повода пасват различни червила, цветове и нюанси. От най-деликатното телесно червило, сливащо се с кожата, през множеството пастелни и ярко червени нюанси, та чак до наситеното тъмно кафяво червило – изборът ни е безкраен! Със сигурност "правилното" червило е високотехнологичен продукт, който има дълга издръжливост след нанасяне, предпазва устните от изсушаване и допълва вашето секси излъчване, правейки устните ви неустоими. И все пак за всеки цвят на косата, за всеки тип кожа и за всяка форма на устните има съответно пасващ цвят или поне цветова гама на червилото.

Подходящи цветове за светла кожа

Ако имате светла кожа ви съветваме да използвате меки пастелни тонове с по-дискретен цвят за ежедневието. Когато искате да се откроявате повече, например при вечерно излизане, са подходящи тъмночервените червила, особено с богат боровинков оттенък. При избора на подходящ цвят червило, трябва да съобразите и с цвета на косата. Само ако цветът на червилото ви хармонира и се допълва с тена, цвета на косата и останалата част от грима ви, то вие ще постигнете целения резултат и ще добиете завършеност и изящност на външния си вид.

Кое червило е подходящо за мен: светла кожа и руса коса

Нежно розово, деликатно розово или с прасковен нюанс – най-добрият избор за теб! Те подчертават естествения цвят на устните на жените с „порцеланова” кожа и светлата коса. По деликатен и мек начин, този тип червило създава контраста, който много жени се опитват да постигнат, използвайки тъмни и по-ярки цветове. Ако все пак си любителка на червената гама, то обърни внимание най-вече на тона на русата ви коса – ако той отива към платинените нюанси, то избери виолетово или вишнево. Ако русото ти е с по-медни отблясъци, то се насочи към топлата червена гама.

Кое червило е подходящо за мен: светла кожа и кафява/ черна коса

Порцеланова кожа и коса като абанос: Безсъмнено липсват само ярко червено оцветените устни, за да изглеждаш, като принцеса от детските приказки. Те ще спрат дъха на околните и ще придадат точния цветен акцент на цялостната ти визия. За по-честа ежедневна употреба са подходящи телесните цветове, които само подчертават и изравняват естествения цвят на устните.

Кое червило е подходящо за мен: светла кожа и червена коса

За да подсилите ефекта и чара на червената си коса, използвай червила в кафявата и оранжевата гама – от кайсиевите, през искрящо оранжевите, та до кораловите нюанси. Точно попадение би била и комбинацията между светло кафяво, почти телесно червило с безцветен гланц.

Подходящи цветове за тъмна кожа

Имаш естествен загар на кожата си? Тогава поздравления! Тъмната кожа толерира ярките цветове много повече от светлата. Но и тук трябва да внимаваш в избора на цвят на червило. Твърде големият контраст между него, цвета на кожата и цвета на косата, може лесно да разруши перфектната ти визия.

Кое червило е подходящо за мен: тъмна кожа и руса коса

Руса коса и тъмна кожа не вървят в особена хармония с тъмните червила. Точно затова са подходящи златистите и карамелените нюанси: Те ще подчертаят естествения ти тен и ще засилят блясъка на светлата ти коса.

Кое червило е подходящо за мен: тъмна кожа и кафява/ черна коса

Ясно е, че червеното е абсолютният фаворит за твоята тъмна коса и тъмна кожа. Но внимавай – насочи се към винено червен, тъмно розов, боровинков и шоколадов нюанс, като избягваш по-светло лилавото и виолетовото и като цяло ориентираш избора си в тъмната гама.

Кое червило е подходящо за мен: тъмна кожа и червена коса

Червеният оттенък на косата ти и дори няколкото червени кичура предполагат избора на по-тъмни и кефеникави цветове червило. На по-екстравагантните червенокоски пасва и смелото оранжево-розово червило. Тук също трябва да се избягват ярко лилавите отенъци в червилото.

Подходящи цветове според формата на устните

Другото особено важно нещо, с което трябва да се съобразиш, избирайки правилния цвят червило, е формата на устните ти – дали са тънки, малки или плътни.

Кое червило е подходящо за мен: тънки устни

Притежателките на тънки устни трябва да се въздържат от матови тонове, защото те визуално смаляват още повече устата. По-подходящи са червила с блясък, които са така да се каже магьосник в създаването на допълнителен обем. От значение е и начина на оформяне и поставяне на червилото или гланца. Нашият съвет: нанесш светъл, телесен молив за устни по ръба, дори малко над контура на устните. Накрая постави силиконов гланц с брокат или с екстра блясък. Готово!

Кое червило е подходящо за мен: малки устни

Използвай техниката от предишната точка, но след като очертаеш контура на устните си с по-тъмен нюанс молив, запълни останалата част от устните си с по-ярък цвят червило, като може да използваш четка за по-плътното му нанасяне. Така средата на устните ти ще изпъква с по-светъл и ярък цвят и ще постигнеш сигурно визуално уголемяване на устните си. На българския пазар не е толкова разпространен прахът за фиксиране цвета на червилото, но ако разполагаш с такъв, то той е чудесна възможност да си осигуриш по-дълготраен уау-ефект. 

Кое червило е подходящо за мен: плътни устни

Плътните устни са мечтата на почти всяка жена! Ето защо те следва да бъдат подчертани! Но повечето жени, надарени с бленувани плътни и големи устни, не се осмеляват да използват екстравагантни цветове, за да не изпъкват още повече. За тези, които търсят по-ненатрапчиво излъчване, но все пак придружено с някакъв цветен нюанс, препоръчваме кремообразни червила в меки тонове като розово и прасковено. Все пак може да не пренебрегваш изцяло и да пробваш и с телесни нюанси. За тези, които не се притесняват да подчертаят още повече това, което им е дадено в изобилие, добър избор са матираните и гланцирани червила, които създават поразителен ефект на устните. Малък трик: преди да нанесеш избрания цвят, сложи малко пудра или фон дьо тен по ръба и върху устните, за да намалиш рязката контрастна ивица, която се получава между контура на устните и кожата на лицето ти.

Кое червило е подходящо за мен: сухи устни

Вечно пренебрегваният проблем със сухите и напукани устни има своето съвсем лесно решение: Матови червила! Те имат по-малко влажност и оставят по-малки неравности и напукани места, които несъмнено излизат на преден план, без значение от цвета на червилото или гланца. Подходящи са и червила с блясък и брокат. Нанасяй редовно и балсам за устни със запълващ ефект!

Надяваме се, че нашите малки съвети ще улеснят избора ти и с тях ще успееш да постигнеш желания ефект!