Родена на 10 януари 1963 г. в гр. Бургас, Антоанета Димитрова Петкова или просто Тони Димитрова, е една от най-чаровните и обичани български певици!

Дъщеря на военен и учителка, Тони има и брат, който е с 4 години по-възрастен от нея. Завършва гимназия в гр. Бургас и след това изкарва курсове по машинопис и стенография в Стара Загора. Благодарение на курсовете започва да работи като машинописка в общинската администрация на града. След няколко години работа като машинописка, се отказва от тази работа и започва да се занимава сериозно с музика.

След като изоставя работата си като машинописка през 1990 г., Тони започва да пее в заведения в Бургас. През 1995 година се явява на конкурс, организиран от Ева и Гого от популярната през 70-те години на ХХ в. група „Тоника“. В журито на конкурса е Стефан Диомов, който търси хора за попълнение на тогавашната група „Горещ пясък“. Още на следващия ден ѝ правят пробни записи в студио „Горещ пясък“ и през януари 1996 година е назначена за солистка на оркестъра. С това започва кариерата ѝ на професионална певица.

През лятото на 1996 година участва в конкурса “Бургас и морето“, където ѝ е присъдена 3-а награда за песента „Ах, морето“. Тя влиза в първия ѝ самостоятелен албум „Ах, морето“ (1997). През 1999 година издава албума „Как си, Тони?“, а през 2001 година следва нов албум — „Съмва се“. От него с най-голям успех се ползват дуетът с Орлин Горанов „Още те обичам“, „Малка водка с портокалов сок“, „Бургас и момчето“. Още на следващата (2002) година успява да издаде нов албум „Тони Димитрова — дуети“, който включва дуети с Веселин Маринов, Орлин Горанов, Георги Найденов – Гого, Пламен Ставрев, Васил Найденов. Сред най-успешните ѝ дуети е песента "За кой ли път" с Борис Гуджунов.

През 2004 година излиза албумът „Made in Burgas“ с хитовете „По пътя“, „Бавната река“, „Нито ден е, нито вечер“. През 2007 година Тони Димитрова издава албума „Обещания“ с хитовете „Обещания“,„Тръгвай, щом решил си“, „Песента на щурците“, „Сахара блус“, „Say you would“ и “Шепа пепел, две сълзи“.

През есента на 2010 година Тони Димитрова участва в "Великолепната шесторка 2" – риалити шоу, известно с благородната си кауза – да подсигури приемни семейства на много изоставени по домовете деца. Участва в дует с известния български артист Светослав Пеев.