Днес британското кралско семейство ще отпразнува втория рожден ден на правнука на кралица Елизабет Втора – принц Джордж. Синът на херцога и херцогинята на Кеймбридж Уилям и Кейт е третият по ред наследник на британския трон.

Рожденият ден ще бъде отпразнуван в извънградската резиденция на кралското семейство в графство Норфолк, където Уилям и Кейт се преместиха през май след раждането на второто им дете.

По повод рождения ден на малкия принц ще бъде емитирана сребърна монета на стойност 80 паунда. Монетата ще бъде отсечена от кралския монетен двор Royal Mint, който е натоварен с разпространяването на британската лира и може да бъде закупена от Нейно величество в лимитирана емисия от 7500 монети.

На монетата няма да бъде изобразен портретът на брата на принцеса Шарлот, а ще може да се види митична сцена от легендата за свети Джордж и портрет на кралица Елизабет II.

В началото на този месец Кейт Мидълтън и принц Уилям кръстиха по-малката си дъщеря Шарлот Елизабет Даяна. На 9 юли дворецът в Кенсингтън представи официалните снимки на херцозите на Кеймбридж, които бяха направени по време на церемонията в Сандрингам в Норфолк.