Актьорът и носител на „Оскар“ Джейми Фокс се е проявил като истински герой, спасявайки живота на катастрофирал мъж, съобщават АП и Контактмюзик.

Инцидентът е станал пред дома на Фокс в Хидън вали, Калифорния, в понеделник вечерта.

Движейки се по хлъзгав път, водачът, идентифициран по-късно като 32-годишния Брет Кайл, е изгубил контрол над пикапа си и возилото се е преобърнало. Ставайки свидетел на случилото се, Фокс позвънил на спешния телефон 911, след което се притекъл на помощ и издърпал мъжа от горящия пикап, защото той можел да се освободи от предпазния колан.

На актьора помогнал втори свидетел на катастрофата – парамедик, който в този момент не е бил на служба. Двамата са извадили Брет Кайл „секунди“ преди пикапът да се възпламени. „Не мисля, че съм направил нищо героично“, заяви Джейми Фокс пред американска телевизия.

 „Запознайте се с бащата на момчето от вчера (деня на катастрофата – бел.авт.) Само това има значение. Това е един мъж, син и брат, чийто живот беше пощаден снощи. Ръцете на Господ са обвити около всеки един от нас... Няма герои... Само щастливи бащи“, написа Джейми към кадъра.

Споделете тази история с приятелите си, като по този начин ги накарате да се замислят за истински важните неща от живота и за това, че без значение от позицията си в обществото, ние преди всичко сме хора!