В сезона на по-дългите и слънчеви дни, можете да се възползвате от хубавото време и да се разходите сред природата, а защо и да не използвате кракочмер или някое фитнес приложение, което да измерва броя на крачките ви. Това ще ви помогне да разберете колко точно ходите всеки ден и ще можете да следите целите си в здравословен план. Все пак всички искаме перфектното тяло за лятото.

Ето още няколко ползи от ходенето, които ще ви мотивират да вървите повече:

1. Изгаряне на допълнителни калории

Ако извървявате 1 километър за 20 минути, ще можете да изгорите около 103 калории за час, което не е толкова зле. А ако забързате темпото, можете да изгорите и допълнителни калории. Добавете още няколко движения към разходката и ще се почувствате по-тонизирани.

2. Справяне с подуването след обилно ядене

Една разходка след обилно хранене ще спомогне не само за храносмилането и за борбата със стомашните киселини, но и ще предотврати някои артериални щети, които могат да бъдат причинени от мазнините, които поемате.

3. Среща със стари приятели не само ще повдигне настроението ви, но и тонуса

Не сте се виждали с някой приятел отдавна? Защо да не съчетаете полезното с приятното? Докато изгаряте калории, можете да наваксате с клюките, прекарвайки малко време в близкия парк. Какво по-приятно от това?

4. Мотивиращо начало към бяганетo

Ако искате да поддържате формата си чрез тичане, ходенето е едно страхотно упражнение, с което можете да започнете. Създайте си план за постепенно увеличаване на темпото и ще превърнете обичайната разходка в поредната обиколка на пистата.