Да, става въпрос за мастурбация, самозадоволяване, соло секс или както искате да го наричате. Тъй като това е нещо съвсем естествено, което всеки човек прави или поне би трябвало да прави.

Разбира се, има хора – с религиозни убеждения, моралисти или просто такива (предимно жени), които казват: "Аз съм обвързана и не се нуждая от това." Добре, НО: самозадоволяването е нещо съвсем различно от секса с партньор! За щастие, статистиките сочат, че все повече и повече хора мастурбират редовно (за 2010 година – 85 % от жените и 94 % от мъжете).

А за тези, които все още не го практикуват, ние, от екипа на Dama.bg, сме подготвили няколко добри и надяваме се убедителни причини, за да започнат:

1. Повдига настроението

Кой се нуждае от лекарства, когато тялото може да произвежда свое собствено „натурално” лекарство – хормон на щастието. Мастурбацията гарантира увеличаването на ендорфините в човешкия организъм – какво по-хубаво от това?

2. Чувстваш се секси

Който се глези, се чувства по-добре в собствената си кожа. И със сигурност доста по-секси. Освен че соло сексът повдига самочувствието ни, той заинтригува и нашите половинки и внася нужното разнообразие в сексуалните ни взаимоотношения – близо 60% от мъжете наблюдават с интерес самозадоволяването на своята партньорката.

3. Никакво напрежение, никакви очаквания

Не съществува натискът на старанието да се представим в най-добрата си форма. Липсват притесненията дали партньорът ни, а дори и ние самите, ще успеем да получим оргазъм. Тук всичко опира само и единствено до нашето собствено удоволствие!

4. Самоопознаване

Който познава собственото си тяло и неговите реакции, знае най-добре какво точно харесва и какво не. Е, възползвайте се от тази безценна информация както когато сте сами, така и заедно с любимия.

5. Идеална фигура

Чао, чао, мазнини! По време на мастурбация се изгарят по средно 150 калории (!) на оргазъм. Най-накрая една лесна и забавна диета.

6. Сбогом, стрес!

Чрез отделянето на хормона на щастието стресът също бързо ни напуска. Достигането на оргазъм може дори да помогне при главоболие и други хронични заболявания.

7. Пълноценен сън

След оргазъм човек се чувства най-спокоен и така може да задоволи и нуждата си за хубав сън.

8. Добра тренировка

Самозадоволяването е една малка, но наистина забавна тренировка. В процеса на достигане до кулминационната точка, а и по време на самото й достигане, се тренират освен мускулите на тазовото дъно, така и проблемни зони като корем, крака и дупе. Може да си припомните, как правилно трябва да мастурбира една дама тук

9. Развихряш въображението си

При мастурбация е абсолютно позволено да мислиш за други мъже – стига да искаш, разбира се – което при секса с партньор е по-трудно. Така че Чанинг Тейтъм, Брадли Купър, Джони Деп и всеки друг съвсем спокойно може да играе главната действаща роля в твоята фантазия.

10. Просто те кара да се чувстваш добре

Абсолютен факт!