Наздравиците са неизменна част от празничната трапеза.

Според Китайския календар 2016 ще е годината на червената Огнена маймуна. Маймуната е животно, което не се отличава с дълго търпение, затова тостовете трябва да са кратки и емоционални. Затова от Dama.bg сме подбрали за вас няколко предложения за новогодишен тост, от които гостите ще ви слушат в захлас.

1. Нека да вдигнем тост за Дядо Коледа и Снежанка: откакто се помня те винаги са здрави, не остаряват и винаги имат пари за подаръци! Нека вземем пример от тях! Нека всички бъдем също толкова здрави, млади и щедри! Наздраве!

2. Франсоа Рабле е казал: „Всеки човек струва точно толкова, колкото той сам се оценява”. Нека вдигнем тост за това, валутният ни курс да се повиши през Новата година! И по възможност да е в международна валута!

3. Казват, че трудът е направил от маймуната човек – да пием за тези, които няма да се върнат в първоначалното състояние. Наздраве!

4. Вдигам тост за това, през Новата година всеки да намери не нещо по-добро, а своето. Защото по-доброто не винаги може да стане наше, а нашето – винаги е по-добро. Пазете близките и любимите си хора! Честита Нова година!

5. Казват, че за да се чувстваш жив, трябва да си носител и дарител на смях и радост. Искам да вдигнем чаши за това, през Новата година не само да даряваме със смях окръжаващите, но и да получаваме от тях частица радост в замяна, за да стане живота ни прекрасен и радостен!

6. Физикът Нилс Бор завел свой колега в извънградската си вила. На вратата висяла подкова. Колегата попитал изненадано: „Защо ви е тази подкова, защо това суеверие?” „Носи щастие” – отговорил Нилс Бор. „Но нима вярвате в това?” На въпроса Бор отвърнал „Аз не вярвам, но видимо късметът вярва!" Нека пием за това, през Новата година късметът по-често да идва в домовете ни.

7. Философът Диоген казал: „Да бъдеш богат и да имаш много пари не е едно и също. Истински богат е този, който е удовлетворен от живота си!” Да пием за това, Новата година да ни донесе истинско богатството.

8. Както маймуната използва своя шанс да се превърне в човек, така и ние да не пропускаме нито една възможност, която ще ни предостави 2016 година Наздраве!

9. Нова година не настъпва два пъти наведнъж! Затова нека пием за точния момент, за неизбежността и уникалността на този повтарящ се празник. Честита Нова година.

10. Да пием за това, през Новата година да има с кого да споделим всяко свое настроение, било то добро или лошо! Наздраве!