Още в най-древни времена хората са се доверявали на небесните тела за важни решения и промени в живота си. Сватби, сделки, договори, всяко събитие първо е било тълкувано според благосклонността на звездите.

Опитът през вековете натрупана мъдрост днес ни се предоставя на достъпен език от астролозите, които също поддържат теорията, че планетите могат да „изпълняват” желания и да предопределят съдбата ни. Това се случва, като в точния момент формулираме нашите най-искрени потребности и ги отправим към небесата.

„Когато предприемем извънредната стъпка да запишем нашето желание и да го декларираме във вълшебния момент, то ще се сбъдне”, твърди известната астроложка Жан Спилър.

Тя прави експеримент и открива влиянието на Новолуние върху нашите желания и ги публикува в книгата си „Астрология на новата Луна“. Новолуние е времето, когато се подпомагат всички форми на растеж. Този период е плодотворен за надеждни нови начинания и стартиране на проекти. Според Спилър най-силният момент да се напишат желания е в рамките на първите осем часа от Новолунието, а най-късно това трябва да се случи до 24-тия част от смяната на зодиакалния знак.

Формулирането на желанията също е много важно за крайния резултат. Те трябва да бъдат записвани така както ги чувствате, а не как биха звучали логично. Колкото по кратки и ясни са, толкова по-добре.

Всяко Новолуние е една нова възможност да пожелаете нещо, което искате силно. Не пропускайте никога този магичен момент. При смяната на всеки зодиакален знак се активизират различни сфери на дейности в живота. Така, ако се възползваме от силните страни на различните знаци, можем да достигнем до почти всички кътчета на желания в нашите сърца.

При Овен например най-силно работят желанията съсредоточени в областта на поставяне на ново начало, предприемане на действие, новаторски подходи, инстинкти, увереност, самостоятелност, поемане на рискове.

Телецът отговаря за пари, материален комфорт, сигурност, упоритост, физически удоволствия.

При новолуние в Близнаци се възползвайте да активизирате желания в областта на комуникациите, учението, кратки пътувания, писане, говорене и сръчност.

Ракът подпомага желания фокусирани върху дом и семейство, храна, грижа за другите, сигурност и стабилност, растеж.

При Лъв се възползвайте да пожелаете нещо в сферите на романтиката, любовта, любовните срещи, изживявания и страст.

С Новолуние в Дева активизирате най-силно желанията свързани физическо здраве, диети, упражнения, установяване на добри здравословни навици, контрол на теглото, изцеление, работни проекти, ефикасна организация, почистване и подреждане на околната среда.

Везните подпомагат желанията за партньорства, споразумения, баланс, преговори, обсъждане, сътрудничество, мода, красота, изкуство, декорация, лукс, елегантност, грация.

Новолуние в Скорпион активизира желанията за трансформация, промяна в сексуални отношения, преодоляване на кризи, лично усъвършенстване,намиране на нови духовни партньори. В този момент може да се фокусирате върху справяне на финансови проблеми – заеми, дългове, данъци.

При луна в Стрелец може да изберете някоя то следните сфери на влияние: въпроси свързани с: религия, искреност и честност, директна комуникация, молитва и висше направление. Стрелец управлява природния свят, включващ: връзката с природата, интуицията, спокойствието на ума. Отговаря за спонтанността, авантюризма, изследователския дух и пътуванията в чужбина.

При Новолуние в Козирог желанията, които най-силно работят са свързани с постигане на цели, успехи, сигурност, професионални реализации, имидж и амбиции.

Във Водолей най-добре се работи в областите на новаторство, създаване на приятелства и контакти, високи технологии, постигане на свобода, духовни потребности, платонична любов.

При Новолуние в Риби цикълът на желания завършва с желания, които активизират въображението, избавянето от страховете и несигурността, постигане на вътрешен мир.

Как работи желанието?

Препоръчително да напишем на хартия, това, което искаме да получим в живота си. Така им се придава допълнителна сила и те се осъзнават се по-добре.

Отделете си поне 15 мин. в усамотение. Визуализирайте желаното възможно най-ярко и силно, почувствайте го, изживейте го! Наситете го с цвят, звук и аромат! Най-важното е, да не забравите да се „видите“ и вас самите в този образ-желание, не само да го гледате на „екран“ като на филм, ами вие да сте главния актьор във филма.

Желанията се пишат в рамките на 24 часа от настъпването на новолунието. Можете да напишете до 10 желания. Само не забравяйте след това да приберете листа на сигурно място, далеч от любопитни погледи.

Когато се изпълнят желанията ви, първо благодарете, след това скъсайте листа и го изхвърлете. Можете да го изгорите, а пепелта да изхвърлите в течаща вода. Не забравяйте да благодарите за това, че желанието ви се е изпълнило!

Кога все пак желанията не се изпълняват?

Когато имате съмнение и сте изпълнени с недоверие. Когато желанието ви е насочено към друг човек. Запомнете: желанието ви трябва да засяга единствено самите вас! Не трябва да се опитвате да влияете на други хора, нищо няма да постигнете. Имате достъп само до своята собствена съдба. Помислете какво трябва да направите самите вие, за да се сбъдне желанието ви, което включва и други хора. Само по този начин можете да формулирате желанията си.

 Ексцентрично решение, но не съвсем?

Макар теорията за желанията по новолуние да изглежда твърде мистично и неясно заради астрологичния си прочит, в много практики за самодисциплина и успех в живота, тя има своята реализация. Така например много книги за самопомощ ни съветват да се фокусираме върху целите си и да ги написваме на хартия. Този подход помага да се лишим постепенно от малките желания, които само ни разсейват от основната картина. При това веднъж или няколко пъти написани желанията ни са декларация - лична ангажираност, че правим постъпки, за да ги реализираме. Така че дори да не сте убедени в теорията, че новата луна може да ви направи по-успешни, да ви дари с любов или семейство, нищо не пречи да опитате. 

Източник: по материали на astronews.eu