Миналата седмица ти напомних кои са „6те най-вредни храни в света на взаимоотношенията. Ако си пропуснала материала може да го прочетеш тук.

Тази седмица е време за здраве. В тълковния речник думата здрав означава: силен, стабилен, полезен, положителен, устойчив.
Искам да ти споделя пет здравословни храни, които е ценно да присъстват на масата на твоите взаимоотношения. За да бъде връзката ти силна, стабилна, полезна за теб и другия, положителна, устойчива.

Виждай в партньора си голямото и талантливото

Често срещам жени, които се държат като майки със своите мъже. Естествено те гледат на мъжете си като на деца и съответно за тях те са малки, не можещи, нямащи знанието да се справят с някои елементарни задачи. Понякога истински ми става забавно, когато чуя да се обсъжда, че даден мъж не може да пусне пералня. В 21 век, почти всеки мъж може да ти обясни с големи подробности как функционира един автомобил и вярвам, че е напълно способен да натисне три копчета.

Истински стойностната връзка е между две големи и силни същества. Ето защо те приканвам да виждаш голямото и силното в твоя партньор и да му го показваш. Това означава да разчиташ на него, че ще се справи със задачите в домакинството, децата и най-важното грижата за връзката ви. И това не означава да се смалиш, за да бъде голям той, а означава от позицията на голяма да виждаш голямото в него и да изграждаш уважение и почит към способностите му и силата му. Отдели си време и помисли в какво е талантлив твоят партньор и му го казвай!


"Всеки човек има своите дарби и е ценно най-близкия ти човек да ги забелязва и насърчава в теб."

 

Имай куража да си напълно честна в напрегнатите ситуации

Всяка връзка има своите трудни моменти и спорове. Да бъдеш напълно честна в напрегнатите ситуации, за мен означава да погледнеш под гнева и да споделиш на партньора си за какво копнее вътрешната ти същност. Запомни, че гневът е сигнал да обърнеш внимание на нещо, което ти тежи, но което си пренебрегвала. Нещото е важното, нещото е това, което ще скрепи връзката ти или ще я разруши.

Ако стоиш само на нивото на гнева и ядосването и не назоваваш обидата, страха, твоето участие в ситуацията, твоите копнежи и желания, ти разрушаваш близостта и се отдалечаваш от партньора си.

Избери да се движиш към него, като му споделяш вътрешното и сакралното в себе си: заедно с какво те ядоса да разкриеш за какво ти е обидно, какво те наранява, от какво те е страх, какво истински искаш, за да си спокойна и радостна.

Имай търпение да изчакаш партньора си сам да се свърже с чувствата си

Когато си умна и чувствителна жена, ти с лекота боравиш с твоите чувства и с чувствата на партньора си. От личен опит знам, колко е изкушаващо да му довършиш изреченията, да му обясниш какво чувства и защо постъпва така.
Бъди подкрепяща и търпелива в този момент за партньора си. Нека сам да извърви пътя към чувствата си, защото така изграждаш доверие в него и си готова да се съобразиш с неговото темпо.

"Понякога, когато партньорът ви мълчи, той не ви пренебрегва, просто умът му преработва информацията, която сте му дали, и той се опитва да се добере до чувствата си.”
Барбара Де Анджелис

 

Грижи се за връзката със себе си

Понякога в стремежа си да имаме прекрасната връзка с друг, пропускаме да бъдем прекрасни за себе си. Твоят партньор преди да изгражда връзка с теб, среща теб и е привлечен от твоята същност, очарование и енергия. За себе си съм приела, че за да е стабилна връзката са необходими три опорни точки: Аз, Ти и Ние. Без здрав Аз във връзката, ние ставаполовинчато и нестабилно. Отделяйте време да захранвате себе си, да бъдете насаме със себе си, да бъдете с приятелките си и с любимите си дейности. Всъщност така правите най-добрия подарък за връзката си, защото имате вътрешна красота, която да внесете в нея. Когато се грижиш за себе си ти повишаваш имунната система на връзката си и тя има силата да се справи с възникнали напрежения и трудности.

"Най-силната проява на любов НЕ е да умрем за някого, а да живеем, за да бъдем щастливи заедно.”
Хорхе Букай

 

Събуждайте сексуалността си

Сексът е живот, близост и свързване с другия. Връзките ни започват с тази необяснена магия на привличането и желанието да сме физически в близост с другия. Имах щастието да бъда част от събитието Пощенска кутия за мръсни приказки, в което се четоха разкази с еротичен привкус. Осъзнах, колко възбуждащо е да си част от качествена, откровена, автентична и еротична споделеност. Забележи себе си как се грижиш за секса във връзката си, каква е твоята представа за стимулиращ секс и вземи решението да се движиш към нея. Тук не става дума да спреш да се притесняваш, а заедно с притеснението си да изследваш, да експериментираш и да си позволяваш да говориш за желанията си. Може да започнеш с четенето на различни техники и съвети в Интернет, за да настроиш съзнанието на честота хубав секс. И помни, че една от най-важните съставки е да бъдеш любопитна към тялото си, към тялото на партньора и да участваш със сърцето си. И мъжете и жените сме сексуални същества и е време да погледнем в очите своята сексуалност.

Бъди Вдъхновяваща Жена,

Марина

Марина Байрактарова е Консултант по женственост и връзки, Психолог, създателка на Бъди Вдъхновяваща Жена

П.П Ако тази статия ти харесва, сподели я на приятелки и бъди част от жените, които вдъхновяват жени.

П.П За тези дами, които искат да бъдат вдъхновяващи по пътя на обичането ги каня на моята БЕЗПЛАТНА лекция „10 тайни на вдъхновяващата жена” (1.ЮЛИ.2015, 19:30-21:30). Подари си един вълшебен ден, в който да поканиш женското и в който да проведеш един топъл и любящ разговор с твоята вътрешна жена.

Да, искам да бъда вдъхновяваща жена и да се запиша за лекцията!