Дами, ето какво отговориха мъжете на вашите въпроси:

Здравейте! Искам да попитам мъжкото съсловие дали когато един мъж каже "Обичам те, но не мога да се променя", има ли смисъл да се вярва на казаното и да се очаква промяна ? Или просто преминаваме на следващия "ОБИЧАЩ"? Благодаря!

Да, може да му се вярва, че не може да се промени. Нямате абсолютно никакво право да изисквате от когото и да е да се променя спрямо вашите разбирания и представи!
В крайна сметка това не е стая, че да я боядисате по ваш вкус, а
човек. Или го приемате такъв, какъвто е, или наистина преминавате към следващия.

Какво означава за един мъж фразата: "Не съм си изживял живота!" ?

Че чувства, че не е спал с достатъчно жени, че не му е стигнало пиенето, ходенето по кръчми, свалянето на мацки и тем подобни неща. Само че с подходящата жена, за един зрял мъж, всички тези неща, са крайно безинтересни. Може би просто вие не сте жената, която да е по-важна за него от тези удоволствия.

Защо действията и мислите на мъжете обикновено са нелогични за нас, жените? В началото на връзката са грижовни и закрилящи. Покажеш ли, че ги харесваш, като че ли се наблюдава едно отдръпване. А започнеш ли да се държиш отвратително и пренебрежително с тях, те влизат в начална позиция, в ролята на ловец. Като с принципа на ластика: Отдръпват се, за да се "изстрелят" след това към теб.

Нещата не са чак толкова нелогични, когато човек е малко от малко запознат с особеностите на другия пол. Останалото е напълно нормално. В цялата природа мъжкият се бори за женската и затова в началото вниманието, сексът, жестовете и всичко останало, са в по-големи количества. Когато вече разбере, че ви е спечелил и сте негова, спира да се старае толкова. А лошото поведение го свързва с вероятността да ви загуби и тогава се присеща, че трябва да се старае отново.

Защо мъжете продължавате да се чувате и виждате с бившата след като вече имате друга жена в живота си?

С надеждата да ни върне всички пари, които сме инвестирали в нея. Много рядко явление е двама души, които са били обвързани, да могат да останат приятели след като всичко приключи. Определено не е много нормално. Макар да ненавиждам използването на цитати, по памет ще се възползвам от такъв. "Ако след връзка двама души могат да си останат приятели, то или още се обичат, или никога не са се обичали."

Защо мъжете си мислят,че могат да контролират жената до себе си със физическо насилие?

По абсолютно никакъв начин не бих могъл да нарека "мъж" лице, което прибягва до каквото и да е насилие, било то словесно или физическо, към жена. Агресията е най-висшата форма на безсилието. Ясно е, че те го правят от сериозни комплекси, а вие какво точно правите с такива мъже?

Здравейте! Колко кратка трябва да бъда, за да съм сигурна , че ще бъда чута. И въобще жените ли говорят много или мъжете мразят да слушат? В кой
момент точно спирате да слушате какво ви се говори?

Понякога по-малкото е много повече. Който има умствения капацитет и желанието да ви разбере, със сигурност ще успее и от две думи. Казано лаишки, дялът в мозъка на жените, който отговаря за говоренето, е много по-голям от този при мъжете, затова вие имате много по-голяма нужда да говорите от нас. Спираме да слушаме, когато ни надуете главата.

Защо мъжете обичат да гледат други жени по улиците или от интернет (включително и просто снимки на разголени девойки), въпреки че си имат сериозна връзка? И нормално ли е ако момичето се дразни от това, той да продължава?

Гледаме, защото ни е приятно да гледаме. Не мисля, че сериозната връзка трябва да означава, че трябва човек да се превръща в кон с капаци. Убеден съм, че и собствениците на Бентли, понякога се заглеждат по някой хубав Мерцедес. Не е нормално във ваша компания, приятелят ви да зяпа други жени. И е нормално това да ви дразни. Отвърнете на огъня с огън. Зяпайте и вие, независимо дали някой наистина ви е грабнал окото.

Ако и вие искате да зададете въпрос към мъжете в екипа на Dama.bg, направете го тук