С приближаването на местните избори, които ще се проведат през октомври тази година, започнаха и предположенията за различните кандидатури.

Битката за София се очертава като една от най-интересните. За престижния пост за кмет на столицата, има голяма вероятност да се борят поне три дами.

Настоящият кмет Йорданка Фандъкова със сигурност ще се кандидатира отново, обясняват от управляващата партия. За да отговорят на кандидатурата й, от БСП обмислят варианта в надпреварата да включат внучката на Тодор Живков - Евгения Живкова. Ако тя откаже, резервният вариант на "Позитано" е отново дама - Корнелия Нинова.

Днес се появиха слухове, че от на Николай Бареков - "България без цензура" също ще излязат с дамска кандидатура. Жената на бившия журналист и настоящ евродупутат - Мария Календерска също бе включена в пъзела за кметските избори в София, съобщи "Стандарт". Календерска нашумя преди време с участието си в "Сървайвър". На парламентарните избори бе водач на листите на ББЦ в София и Благоевград. В момента е шеф на контролния съвет на партията.

Бихте ли подкрепили някоя от трите дами за кметския пост в София?