Шестият студиен албум на David Guetta “Listen” е вече факт.

“Listen” обединява 3-годишната продуцентска работа с желанието на диджея да прави музика, която ще се хареса на огромната му армия от фенове. В албума обичайният стил на работа за първи път е примесен със звуци на китари и дори пиано. Поемането на такъв риск дава повече от впечатляващ резултат, ако се съди по реакцията и коментарите на феновете на Guetta.

Относно желанието си да направи нещата по-малко по-различен начин, той заявява:

„Преди винаги правех първо бийтовете, а после пишех песните. Този път отделих много повече време върху процеса на писане, започвайки с пианото, китарата или гласа. Започнах от песента – не от бийта – и това е причината албумът да се казва “Listen” (Слушай)”.

Вече с два международни хита - “Lovers On The Sun”, станал номер 1 във Великобритания, Франция, Германия, където се задържа на тази позиция рекордните 7 седмици, и парчето “Dangerous”, което зае първо място във Франция, Германия, Австрия, Белгия и Швейцария - “Listen” е готов да надгради постигнатото от тройно платинения албум от 2011 “Nothing But The Beat”, продаден в над 4 милиона копия, а също и номинирания за Grammy запис от 2009 “One Love”.

"Listen" е повлиян от широката гама музикални стилове, включващ редица специални гости, сред които британската текстописка Емили Санде, чийто вокали звучат в “What I Did For Love”, ирландското трио “The Script” и американската звезда Ники Минаж и нейната “Hey Mama”. В албума се завръща и очарователната Sia с парчето “Bang My Head” и чувствения и красив сингъл “The Whisperer”. За първи път диджеят работи и с няколко световноизвестни артисти, сред които Ladysmith Black Mambazo и Nico & Vinz в “Lift Me Up”, MAGIC! и Sonny Wilson в “Sun Goes Down” и Jaymes Young & Birdy в “I’ll Keep Loving You”.

Guetta, който вече има над 58 млн. фена във Facebook, 5,8 млн. последователи в Spotify, две награди Grammy и няколко пъти носител на приза за Диджей номер 1 в света, не спира да доказва любовта си към работата и феновете. Това бива доказано и към днешна дата с новия албум, който е  доказателство за висотите, които постига в музикалната си кариера.