23 август – 22 септември

Бебетата Дева са специални от най-ранна възраст. Те знаят какво им харесва и какво не, особено когато става дума за храна.
Тези деца имат нужда от най-необходимото и харесват семплата и изчистена обстановка около себе си. Харесва им спокойна музика. Управлявани от Меркурий, Девите обикновено проговарят по-рано. Дайте им много книги и пъзели, за да играят с тях и няма да имате никакви проблеми. Обичат и да моделират, затова всякакви игри от този тип биха възбудили и задържали интереса им. Работата с ръце ще задържи вниманието им в продължение на часове.

Девите обичат да помагат и да се чувстват полезни. Ако представяте задълженията им под формата на игра, няма да усетите как ще ги отметнат за нула време. Дори миенето на чинии Дева могат да превърнат във игра.

Децата Деви са словоохотливи и сговорчиви, те се нуждаят от много приятели и идеи. Харесва им да си контактуват с по-големи деца и с възрастни хора. С връстниците са по-скоро властни, критични и склонни да спорят и да се налагат.
За правилното им социализиране е необходим внимателен подход.

Обожават практическите дейности.

Девите са перфекционисти, тези деца могат да работят върху себе си упорито и целенасочено от най-ранна възраст. Понякога е добре да бъдат оставяни да правят грешки, за да се учат от опита си.

Децата от този зодиакален знак без никакви затруднения биха се справили с по-ранното тръгване на училище. Те са умни и знаят как да се справят с всяка задача, без родителска помощ и ненужни оправдания.