23 юли – 22 август

Бебето Лъв обикновено е щастливо, усмихнато и положително настроено към всички. Лесно проявяват избухливия си нрав и лесно стигат до точката на кипене в емоционален план.

Тези деца обичат да играят буквално на всичкo и всякак. Изключително креативни, свободни и много щастливи. Обичат ярките цветове и силните жизнеутвърждаващи звуци. Биха избрали за стаите си ярки нюанси и биха ги напълнили с технологични играчки. По принцип родителите на Лъвчетата е добре да се ограничават от прекалено честите покупки на играчки, които произвеждат прекалено много шум, освен ако не са страстни любители на мигрената.

От най-малки са отлични манипулатори, енергични и трудно заспиващи вечер. Заспят ли веднъж обаче, спят непробудно и крепко чак до сутринта

Когато поотраснат те с удоволствие ще се занимават с театър, пеене, танцуване, гимнастика. Тези занимания в последствие могат да дадат изключително добри резултати.

Креативни и творчески неспокойни децата Лъвовете ще са истински щастливи ако им организирате домашен театър и провеждате редовни домашни представления. Без никакви затруднения могат да се превъплъщават в различни роли. Не забравяйте да им правите комплименти и да ръкопляскате шумно.

Децата Лъв обичат да пътуват, но винаги държат да вземат със себе си половината си играчки и задължително любимата плюшена играчка. Затова е добре да ги снабдите с по-голяма раница.

Те трябва да притежават домашен любимец. Те не само ще се привържат към него, но ще се отнасят с нужната отговорност и ще са щастливи, че има на кого да отдадат любовта си. Среден калибър кученце или коте са перфектният домашен любимец за детето Лъв.

У лъвовете е заложен естествен стремеж към победа. Те лесно могат да се превърнат в един мини-диктатор не само сред приятелите си, но и у дома. Затова е добре от най-ранна възраст енергията им да бъде впрегната в някакъв спорт или творческо занимание.

Насърчавайте творческите им заложби и не им се сърдете, че декорират твърде смело стаите си. Може би имате бъдещ моден или интериорен дизайнер пред себе си.

Децата Лъв се нуждаят от положителни похвали и насърчаване, за да поддържат егото си. Не допускат провали и често грешат в търсене на истината, но това е полезно за тях. За тях е добре да намират поука във всеки опит, независимо дали крайният резултат е положителен или отрицателен.

Младите Лъвове обичат да са в центъра на вниманието, но не са излишно капризни и глезени. Те по-скоро са взискателни към останалите. Лесно могат да бъдат научени да помагат на другите, насърчавайки тяхната независимост и окуражавайки ги да решават сами дребните и не само дребните проблеми, които им се изпречват на пътя. Обикновено се справят с всяка ситуация посредством нестандартни и креативни решения.