22 ноември – 21 декември

Бебета Стрелец са готови да изследват света още в първия ден от живота си. С усмивка на уста те се наслаждават да откриват новите неща. Децата Стрелци са истински щастливи когато са в компанията на други деца. Ако прекалено много ги товарим с чувствата си има вероятност те да се отдръпнат, защото не обичат да бъдат задушавани, макар и от положителни чувства.

Децата Стрелци имат нужда от пространство и свобода, разбира се това не означава, че не трябва да ги наблюдавате и контролирате. Обожават да играят на открито, едно от любимите им места са паркове и градинки, но най-вече пясъчниците, където биха прекарали часове наред в игри с връстниците си.

Стрелците са ученолюбиви, така че ако им подарявате често книги и образователни играчки, те ще оценят това. За тях е напълно в реда на нещата да проговорят рано и да използват сложни думи, които да ви накарат да зяпнете от изненада.

Макар и ученолюбиви, те обичат да играят на открито и да се въргалят в калта, затова не е необходимо да се стараете прекалено за тоалетите им, важно за тях е да им е удобно. Колкото по-рано започнете да ги изпращате на лагери с връстници, толкова по-щастливи ще ги направите.

Децата Стрелец имат свободен дух, ненавиждат ограниченията и правилата. Те предпочитат свободните форми на игра и забавления. Обожават домашните любимци, особено кучета и коне. Свободомислещи са и се разбират без проблеми с всички свои връстници независимо от социалния им статус и културни различия.

Стрелецът е знакът на истината, никога не бива да се крие истината от тях или да се опитвате да ги лъжете. Ако доловят нещо такова те на мига ще загубят доверие и уважение към вас.

Добре е да знаят правилата и да ги спазват, за да растат отговорни към себе си и към околните. Трябва да бъдат подканяни да търсят заедно с вас решения на проблемите, с които се сблъскват в реалния живот. Те обичат да дават съвети, макар и да са малки и ако съвета им е сполучлив е добре да се признае мъдростта им. Понякога намират брилянтни решения.

Децата Стрелец не могат да стоят на едно място твърде дълго време, те не могат и не трябва да бъдат ограничавани по какъвто и да било начин. Те се нуждаят от постоянни промени както в интериора, така и в отношенията и чувствата.