20 април - 20 май

Това е земен знак и бебето Телец обича да играе сред природата. Когато пораснат за тях би било чудесно да ги включите към някой тим по отборен спорт, които се практикува на открито.

Обичат музиката и обикновено са музикални. Свиренето на музикални инструменти за тях е истинско удоволствие, но ако им купите барабани или ги запишете в детския хор, ще са ви истински благодарни. Караокето също е сред харесваните от тях занимания.

Родени под знака на Венера, тези малки пакостници са сред претендентите за най-сладки бебоци. От малки, независимо дали са момчета или момиченца, те определено обичат да се кипрят пред огледалото – дали ще моряшки костюм или кукленска рокля, не зависи от часа и датата, важно а да се покажат. За деца се пазят сравнително чисти и спретнати, но стигне ли се до бой, лесно включват юмручетата.

Не ги оставяйте гладни и уморени, защото ще си навлечете гнева им.

Подходящи за тях са меките или надуваеми играчки, за да няма синки и драскотини нито по тях, нито по другарчетата им.

Телците обичат да си играят с братята и сестрите си. Ако такива в семейството липсват, обичат да са в компанията на някое другарче и често канят приятелчета у дома. Често се привързват силно към приятелчетата си.

Децата Телец често са агресивни, затова е добре от ранна възраст да ги възпитавате да не се бият.

В известна степен са инертни, затова е добре да им се възлагат конкретни задачи. Така ще се научат да спазват някакви правила и ще се чувстват полезни. Добре е да им се възлагат задачи, свързани с дома и градината.

Телците имат голям потенциал и ако родителите подхождат с търпение и такт могат да очакват много, но не бива да забравят, че Телците са изключително упорити. Затова правилата при тях трябва да са прости и ясни.