23 септември – 22 октомври

Бебетата Везни са сладки и очарователни, усмихнати и гальовни. Те са просто перфектните бебета. Те се нуждаят от много обич и внимание, силно са привързани към любимите хора от семейството и обикновено влизат в противоборство с братята и сестрите си, тъй като постоянно търсят вниманието на околните. Ако семейството се раздели, детето Везни страда повече от всяко друго. Развод или загуба на родител е пагубно за детето Везни събитие. Те се нуждаят от постоянно потвърждение, че са обичани, без тази увереност Везните има опасност да станат мрачни и коравосърдечни.

Малките Везни имат силно изострено чувство за справедливост и от най-ранна възраст притежават способността да различават добро от лошо, правилно от грешно. Чувството им за баланс и хармония провокира тяхната креативност и ги съпътства през целия им живот.

Везните обичат да правят всичко, което е свързано с уюта и топлината. Те украсяват стаите си с всевъзможни атрибути, обичат да редуват и да оцветяват. Момиченцата често се заиграват с кукли, които преобличат по няколко пъти в една игра. Момчетата обичат да конструират колички и самолети. Музикалните кутии ги пленяват за цял живот.

Децата Везни нямат проблем да споделят играчките или закуската си. Често се разочароват когато не откриват същите качества у другите деца, но бързо им минава. Въпреки това не приемат правилото „Моето си мое, чуждото е общо“.

Празненствата за децата Везни са от особена важност.

Управлявани от везните на правосъдието Везните много често използват израза „ Не е честно!“ Родителите на Везни е добре да говорят често с тях, когато чуят този израз е добре да помолят детето да обясни защо нещо не е честно, според него.

За Везните както в млада, така и в по-зряла възраст проблем представлява времето. Добре е от малки да обръщат внимание на часовника и да си налагат спазването на срокове.

Везните се нуждаят от много внимание, любов и специални моменти, затова родителите им трябва да правят всичко по силите си, за да им го засвидетелстват.