20 януари – 18 февруари

Водолеите са галениците на зодиака, родени са с качества на гении и смелчаци. Поощрявайте ранното общуване на детето Водолей с други деца, те истински жадуват за компанията на много приятели. Тези деца могат да бъдат по-ексцентрични и нестандартни. Те може да ви изненадат със странни коментари или странни навици. Най-добре е да се насладите на шоуто, вместо да се опитвате да ги преформатирате. Те ще се бунтуват, ако се опитате да се противопоставяте на техните странности и лудории. Щедри са с братята и сестрите си и ненавиждат неправдите. Склонни са да станат аутсайдери, но ще се борят със зъби и нокти, за да защитят правата си и тези на групата приятели и връстници.

Децата Водолеи могат да са удовлетворени от доброволчески задачи, затова можете да ги приобщите към подобни инициативи от най-ранна възраст. По този начин ще се подхрани тяхното чувство за хуманност и отборен дух.
Водолеите харесват работата в екип, затова и отборните игри за тях са печеливши. Малкият спортист Водолей лесно печели титли и не се чудете ако достигне до шампионската лига без особени затруднения. Спортове като гимнастика или конна езда ще ги пленят, а софтбол ще им достави истинска наслада.

Водолеите се славят с паранормалните си способности. От малки можете да ги учите на магически трикове и ще ги зарадвате истински ако им подарите химическа лаборатория, но ще се справят със същия успех и с компютърните игри.

Наред с лабораторните занимания, децата Водолеи са щастливи да катерят кварталните огради, да скачат на въже, да жонглират, да крещят с пълно гърло и да се смеят гръмогласно. Дръжте кутията с лепенки за рани винаги под ръка, защото ако около вас има поне едно дете Водолей, те със сигурност ще ви потрябват скоро.

Водолеите имат изключително силна връзка с птици и четириноги. Обикновено трудно приемат смъртта на домашния си любимец, но мисълта, че те ще надживеят всеки свой домашен любимец трябва да бъде осмислена и приета.

Вашият Водолей или ще бъде супер популярен и атрактивен типаж или нестандартен гений. Мисълта да запишете детето Водолей в алтернативно на традиционното училище не бива да ви е чужда. По този начин ще може да контактува с деца от неговото интелектуално ниво.

Никога не говорете на вашия Водолей на бебешки език. Те проговарят лесно и почти винаги без да говорят на „бебешки“, с тях можете да се разберете на езика на възрастните без никакви затруднения.

Водолеите не понасят властолюбивото отношение на някои хора и панически бягат от тях. Те са бунтари, които търсят искрено сътрудничество и подкрепа и са винаги готови да я дадат, ако някой има нужда от нея и е готов да я приеме.
Децата Водолеи обикновено си поставят цели, които да ги водят през живота и с нетърпение очакват те да се случат.

Те са и бунтовници, които често защитават положителни каузи, но трябва добре да осъзнаят, че съществуват и правила, чието нарушаване ще има своите възпитателни последствия.