Тези яйца ще направят твоя Великден много по-пикантен! И не се изненадвай, когато това предястие изчезне за секунди – всички го обожават! Разбира се, ако не обичаш люто – зелените сладки чушки също са опция.

Време за приготвяне: 40 минути

Рецептата е за 24 дяволски хапки.

Съставки:

  •   12 яйца, добре е да са по-стари, за да се белят по-лесно
  •   ⅓ ч. майонеза
  •   60 г крема сирене
  •   1 с.л. бял оцет
  •   1 ч.л. кафява захар
  •   3 зелени люти чушки (или повече – според размера им), обикновено тази рецепта се прави с халапеньо, но и българските чушки са достатъчно добри.
  •   Перата от два зелени лука, нарязани на ситно
  •   6 парчета бекон, пържени и нарязани
  •   Сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Яйцата трябва да са твърдо сварени. Изчакай ги да изстинат добре и ги обели.
  2. Срежи всяко яйце на две и махни жълтъка му.
  3. Сложи всички жълтъци в една купа, прибави към тях майонезата и крема сиренето. Бъркай, докато станат на хомогенна, гладка смес. Прибави оцета и кафявата захар. Поръси със сол и пипер на вкус.
  4. Махни семената на чушките. Нарежи една от тях на ситно и я прибави към жълтъците. След това нарежи перата на единия лук и също ги добави към сместа.
  5. С малка лъжичка напълни яйцата.
  6. Нарежи останалите чушки на кръгчета. Сложи по едно кръгче на всяко яйце.
  7. Накрая сложи отгоре бекона и перата на другия зелен лук.

Добър апетит!