Гейша! Колко много асоциации носи тази дума и колко малко дами имат правото да се нарекат така. Когато чуем „гейша”, пред очите ни се появява образа на млада, много красива, нежна, крехка и, най-важното, стройна дама. Една от основните задачи на представителките на тази професия е да провеждат развлекателни мероприятия в чайните домове. Момичето е длъжно да е пластична танцьорка, да пее мелодично, да умее да провежда интересно чайните церемонии и да води беседи на всякакви теми. Немаловажна, а може би и основна роля играе външният вид на гейшата. Освен красивия грим и празничното облекло, гейшата трябва да има идеални пропорции на тялото. Малцина знаят, че тайната за стройната фигура на гейшите се крие в специална диета измислена преди столетия!

Диетата на японските гейши е уникална система за хранене, основана на приема на три продукта: ориз, зелен чай и мляко. Трябва да се спазва пет дена.

Благодарение на екзотичното си име, тази диета привлича много представителки на нежния пол от цял свят. А също така, зеленият чай днес се ползва с голяма популярност! Различни диети, базиращи се на зеления чай, са доказали вече своята ефективност, но най-добрата и приятна от всички тях е именно диетата на гейшите!


Какво е позволено да ядът гейшите?


Основен продукт за тази диета е кафявият ориз. Това е много полезен продукт, тъй като в състава му влизат магнезий, калий, фосфор, цинк и витамини А и Е. Кафявият ориз съдържа много полезни вещества и целулоза, благодарение на което за дълго ще ви засити.

Ако не можете да намерите кафяв ориз на стелажите в магазина, не бързайте да се разстройвате. За да спазвате диетата, ще ви свърши работа всеки вид ориз. Но млякото е препоръчително да е с масленост 1,5 – 2,5%, тъй като 3,5% е прекалено много за тази диета.

Разбира се, черешката на тортата на диетата на гейшите е зеленият чай, който се смята за истински еликсир на здравето и дълголетието. За полезните свойства на този чай отдавна вече всичко е известно: подпомага сърдечната дейност, явява се мощен антиоксидант, оказва положително влияние върху функционирането на ендокринната система, помага на организма да се бори с различните вируси и инфекции, повишава имунитета и сексуалната активност, „бори се”отлично с излишните килограми.

Съчетаването в една диета на ориз, зелен чай и мляко е идеално за борба с излишните килограми!

Диетата на гейшите забранява консумацията на тестени изделия, масло, сол, захар, някои видове подправки и алкохол!

Диетичните порции при храненето на гейшите:

Тъй като в течение на диетата могат да се приемат само тези три продукта, за много тя може да се стори тежка. Но това не е така! Диетата на гейшите е много лека, всички съставки благоприятно влияят на храносмилателната система и засищат.

Менюто за 5 дена изглежда така:

Закуска: 2 чаени чаши зелен чай с мляко, общо количество 500 мл в съотношение 250/250;

Обяд: 250 г варен ориз и 250 г топло мляко;

Вечеря: 250 г варен ориз без сол, 1 чаена чаша зелен чай с мляко в съотношение 50/50.

Освен установеното количество зелен чай, е препоръчително да се пият още 2 чашки, но без мляко или минерална вода в неограничени количества.

Този начин на хранене трябва да се спазва поне 5 дена. Въпреки своето еднообразие, диетата на гейшите е лесна и приятна спазването. И нима бъдещата стройна фигура не е достатъчна мотивация, за да пробвате?

За да достигнете най-ефективни резултати е препоръчително да повторите диетата след 7-10 дена. В течение на първите пет дена организмът се подготвя за следващата „петдневка”: извличат се излишните течности и организма се прочиства. В повечето случаи втория път може да свалите два пъти повече излишни килограми, тъй като вече се извличат имено мазнините.

Не бива да стоите на диетата повече от 5 дни!

Как правилно да излезем от диетата?


След като мине 5 ден, на първо време е препоръчително да следвате принципа на разделното хранене. Постепенно връщайте в менюто си тестените изделия, сладкишите, мазната, пържена храна и други. Но наблягайте на плодове и зеленчуци.

Поразителните резултати от диетата на гейшите


Диетата заема челни позиции имено благодарение на невероятните резултати. През първите пет дена от диетата се губят 4-7 килограма, а при всеки следващ – 8-14 кг.

Много жени, изпробвали този метод за отслабване, твърдят, че достигнатият резултат се запазва без йо-йо ефект. Но за да тялото да е не само стройно, но и стегнато, не бива да забравяме за тренировките.

Диетата на гейшите може да се разглежда като една от методиките за прочистване на организма, която позволява да усетите тялото си по нов начин и така да увеличите работоспособността си.

Но тя също така има и някои противопоказания при хора с:

• Хронични заболявания
• Заболявания на храносмилателната система (язва, гастрит и др.)
• Противопоказана е за бременни и кърмещи жени

Преди се е смятало, че крехката фигура на гейшите е заветна мечта. Днес да се доближи до идеалните пропорции може всяка дама.