Вицепрезидентът на Европейската Комисия и Единен Дигитален пазар – Андрюс Ансип, специален гост на седмото издание на CEEDS’15 by Webit откри форума заедно с неговия основател - Пламен Русев –сериен предприемач и инвеститор в технологични компании.

“Преди повече от 20 години, когато започнах своето пътешествие в света на технологиите, това беше един пуст и изключително скучен малък свят. Днес мога да сравня същия този свят със снежна топка на върха на планина, която се спуска по струмните хълмове и нараства експоденциално,” сподели Пламен Русев по време на своята реч.

“Днес сме свидетели на дигиталната трансформация, която променя живота ни, обществото ни, индустриите, които познаваме. Дигиталната трансформация предизвиква социална глобализация и тя ще засегне всеки човек в тази зала, в региона и в света. Ако искаме Европа да заеме полагащата й се роля и да започне да влеяе на политическите решения е изключително важно да направим необходимите промени в образователната и законодателната система, здравеопазването и транспорта, но най-вече да започнем да насърчаваме предприемачеството, защото част от най-успешните компании през последните години са тези, които основаха бизнеса си на принцпите на споделената икономика”. И макар това по никакъв начин да не се вписва в текущата правна система, тяхната текуща пазарна стойност конкурира тази на най-големите световни банки с вековни традиции.”

По време на следващите два дни в рамките на лекционния поток на CEEDS'15 топ мениджъри на най-иновативните технологични компании в света ще споделят своя опит и познания в областа на дигиталната трансформация, “големите данни”, маркетинг, рекламата, онлайн търговията и електронните разплащания, образованието, здравеопазването, социалните мрежи. Изпълнителни директори, основатели, технически директори, ИТ директори и топ мениджърите ще бъдат на разположение за бизнес контакти, както и някои от най-големите инвеститори в Европа, които търсят проекти, в които да инвестират.

“Ние градим мост между Европа, Средния Изток, Африка и Азия. Не случайно посетителите на глобалните събития Webit вече достигнаха 120 000 души – 15 000, от които всяка година. Всички те са оптимисти и вярват, че дигиталните технологии са в състояние да направят света, в който живеем по-добър. Глобалните събития Webit обединяват корпоративния свят с този на стартиращите предприемачи, за да им помогнат да станат по-успешни чрез синергията помежду си.”

Билетите за седмото издание на CEEDS’15 by Webit бяха продадени седмици преди събитието, а гостите заявили своето участие са от над 40 страни, включително България, Ръмъния, Сърбия, Украйна, Унгария, Хърватска, Словения, Чехия, Германия, Австрия, Албания, Турция, Англия, Холандия и много други.