„За първи път от цяла вечност“ зала 1 на НДК ще се пренесе в покритото със сняг кралство Арендел с една от най-обичаните продукции на Дисни и най-гледаната анимация на всички времена. На 21 декември 2016 г. публиката в София ще има възможността да изживее магията на този шедьовър на Уолт Дисни Анимейшън Студиос както никога досега с Disney Concerts: „Замръзналото кралство: филм с музика на живо“.

Събитието в зала 1 на НДК ще се превърне в неповторимо преживяване, при което всеки момент от този пленителен филм ще оживее на големия екран под съпровода на първокласен симфоничен оркестър и хор, изпълняващ песните и озвучаващ на живо през цялото време. Едва ли има по-добър начин да се насладим на обичания филм на Дисни и да се гмурнем в приключенията на Елза, Анна, Олаф, Свен и Кристоф от това да чуем „Let It Go“ („Слагам край“), „Do You Want To Build A Snowman?“ („Искаш ли да си направим снежен човек?“) and „Love Is An Open Door“ („Любовта е отворена врата“), представени на живо от професионални музиканти за първи път в България на това изключително събитие.

„Замръзналото кралство“ е най-касовият филм на Дисни за всички времена, с приходи над 1 милиард долара приходи по света, приет с безкраен възторг от критиката и публиката, носител на два Оскара, Награда на британската академия и Златен глобус. Само в България 230 000 души са го гледали в киносалоните, превръщайки го в най-успешния филм на Дисни у нас до момента.

Историята, намерила вдъхновение в мотиви от „Снежната кралица“ на Х. К. Андресен се отличава със своите запомнящи се характери и незабравима музика. Дженифър Лий, режисьор и сценарист, споделя: „Филмът започна от съвсем простичката идея за силата на семейството и се превърна в нещо още по-възхитително и от най-смелите ни представи. Това е разказ за страха, противопоставен на любовта, за преживяванията на едно семейство по време на вълнуващо пътуване – разказ за преодоляването на страха и намирането на истинския смисъл на любовта.“

„Замръзналото кралство: филм с музика на живо“ ще бъде представен в България единствено на 21 декември 2016. Събитието се реализира от Disney Concerts и Keen Acts – агенцията, която осъществи Кръсникът Live миналата година.

Билетите (на цена от 45 до 80 лв.) вече са в продажба. Можете да ги намерите в билетен център НДК и в мрежата на Eventim.bg в цялата страна.

За DISNEY CONCERTS

Disney Concerts e лицензиранa част от Disney Music Group, музикалното подразделение на The Walt Disney Company. Disney Concerts продуцира концерти и турнета, лицензира музиката и визуалното съдържание на симфонични оркестри и представители на световно ниво. Компанията предлага различни формати, част от които само с инструментален съпровод, други със солисти на живо и хор. Сред заглавията са „Малката русалка“, „Фантазия“, „Pixar In Concert”, „Кошмарът преди Коледа“, „Алиса в Страната на чудесата“, „Замръзналото кралство“, „Рататуй“, „Карибски пирати (I-IV)”, „Глупави симфонии“, като те са представени над 300 пъти само в последната година в някои от най-ключовите зали по света като Lincoln Center, Royal Albert Hall, Sydney Opera House, Tokyo Forum и Hollywood Bowl. Редица нови проекти са в процес на разработка от студията на Дисни заедно с Pixar, Lucasfilm и Marvel.