"Уолт Дисни" обяви официалната дата за самостоятелния филм, посветен на приключенията на Хан Соло, предаде Би Би Си, цитиран от Дневник.

Новият филм ще бъде режисиран от Кристофър Милър и Фил Лорд, които стоят зад проекти като "Облачно с кюфтета" и "LEGO: Филмът".

Харисън Форд изигра за последно игра Хан Соло през 1983 г. в "Завръщането на джедаите". Все още не са обявени подробности кои актьори ще участват във филма, но действието ще се развива преди описаните случки в оригиналната трилогия "Междузвездни войни".

Сценарият ще бъде написан от Лорънс и Джон Касдан. Касдан е съсценарист на "Империята отвръща на удара", "Завръщането на джедаите" и "Междузвездни войни: Силата се пробужда", който е режисиран от Джей Джей Ейбрамс.

Очаква се филмът да излезе по екраните на 25 май 2018 г.

В разпространено до медиите изявление режисьорите Фил Лорд и Крис Милър заявиха:"Това е първият ни филм, който звучи като добра идея от самото начало. Обещаваме, че ще поемаме рискове, ще дадем на публиката свежо изживяване и се ангажираме да бъдем напълно верни на персонажите, които значат толкова много за нас. За двама ни това е сбъдната мечта - да можем да направим филм с някои от най-великите персонажи от поредица, която обичаме от малки."

Другият самостоятелен филм от вселената на "Междузвездни войни" - Rogue One, трябва да излезе през 2016 г.