Ръстът е едно от нещата, което тормози най-много жените, а няма как да го променим, колкото и да се опитваме. Морковите, витамините и подскоците не помагат, а дори и да възнаградят упоритата ни работа, то няма да е с повече от сантиметър-два. А това не е достатъчно...

Това са няколко полезни, тествани и ефективни съвета, с които да издължите тялото си... поне визуално. 

Обърнете внимание на косата си

И по-специално на прическата. Ако искате да добавите няколко сантиметра към фигурата си, съветът ни е да връзвате косата си на конска опашка. Силно тупираните коси не са за предпочитане.

Носете рокли

Изберете рокля, която да подхожда на тялото ви. През лятото роклите са за предпочитане пред късите панталони, ако искате визуално да издължите фигурата си.

Предимствата на високите токчета

Всички знаем, че освен това, че ни "издигат" физически, те работят визуално издължават краката ни и ни правят да изглеждаме по-слаби. Бихте се изненадали, ако видите какво може да се постигне с високи токчета и правилната прическа. 

Правилните цветове и нюанси

Колкото и да не ви се вярва, те също играят важна роля и с тяхна помощ можете да коригирате визуално височината си. Изберете по-тъмна блуза и по-светъл панталон от една палитра и ще забележите разликата.

Правилната стойка

Стой, седи и върви изправена! Не се прегърбвай, това не само те прави по-ниска, а и има отрицателен ефект върху здравето и психическото ти състояние. Доказано е, че прегърбените хора са с по-ниско самочувствие.

Ролята на десените

Не можем да отречем, че е голяма. Ако искаме да удължим тялото си, специалистите препоръчват да носим дрехи с вертикални линии, да избягваме тези с хоризонтални райета и карирани шарки, тъй като те имат обратния ефект.