Добрата новина днес идва от Видин, където седмокласникът Наско намерил портмоне, докато отивал на училище и без да се замисли, минути по-късно го предал на полицията.  

Малкото момче веднага позвънило на майка си, която му казала да отиде в най-близкото управление и да го върне. В него имало 140 лева, румънски леи, няколко дебитни карти и шофьорската книжка на притежателя.

"Взех такси, дадох всичките си джобни и отидох в полицията - казва детето пред Нова тв. - 140 лева не са малко пари, с тях бих си позволил няколко неща, но ги върнах", казва Наско. 
"Давам всичко, за да бъдат осигурени децата. Понякога с цената на лишения за мен", казва пък майка му Цецка Иванова.

Оказало се, че портфейлът бил на румънски гражданин, който отседнал в хотел в крайдунавския град. Веднага щом разбрал добрата новина, се свързал с ученика и му се отблагодарил с 20 лева, за да си купи нещо.

Константин Джунински, директор на ОДМВР-Видин, лично награди момчето за проявената доблест, гражданска отговорност и честност. "Тази проява е истински пример за подражание на всеки гражданин", заяви Джунински, който благодари и на родителите на малкия герой.  

Още добри новини и вдъхновяващи истории на Dama.bg