Малката Никол, която бе подложена на физически тормоз в продължение на два часа от акушерката Емилия Ковачева, вече е добре и дори се смее, съобщава "Телеграф".

Въпреки, че първоначално лекарите не даваха прогнози как ще се отразят травмите върху 4-дневното момиченце, днес то е усмихнато, а в сините му очи се разтапят от умиление повечето от съседите на семейство Димитрови.

"Страхотна е, често я виждаме да се смее в количката. Много сладко дете, още няма много косичка, но очите й са неповторими", споделят близки на майката Станислава. На 2 юни майката е качила за първи път в социалната мрежа"Фейсбук" снимка на момиченцето след изписването му от болницата. Вижда се, че Никол се усмихва, а до нея е по-голямата й кака Виктория. Малко от съседите знаят какво точно е преживяло момиченцето, защото родителите избягват да говорят на тази тема.

След като се разбра за случая и се появи клипът в интернет, в който се вижда как Ковачева бие детето, включително и със стъклено шише, близки на семейството се молеха и палеха свещи за бързото оправяне на момиченцето. Медиците от болница "Токуда", които спасиха живота на Никол, са я упоявали, за да я прегледат, когато е била в критично състояние. Те взели това решение, защото бебето стенело и плачело от болки. В моментите, в които не плачело, пъшкало и стенело. След упояването са му направили рентгенови снимки, от които се установило, че има мозъчен кръвоизлив, оток, както и счупване на черепа. Оттокът вследствие на побоя бил толкова голям, че главата на детето се е била увеличила със шест сантиметра. Заради изключително тежкото състояние Никол беше поставена и на апаратна вентилация. Припомняме, че тя стоя в болница близо месец, преди да бъде стабилизирана и изписана.