Всяка жена желае да изглежда страхотно, да се чувства харесвана и ухажвана. Красивата коса помага особено много за първото впечатление. Когато видиш жена с поддържана, гъста и блестяща коса, се обръщаш след нея и може би тайничко и завиждаш. Не! Завистта не е хубаво нещо! Красивата коса вече не е мечта! Нека я превърнем в реалност!
 
Маски за изтощена коса
 
За увредената коса има много причини. Някои от тях са: прекалената употреба на бои, слънцето, сешоарът, пресата. Търкането на косата с кърпа след баня също я уврежда.
 
  • Маска с банан
    Смесете един банан с един лъжица мед и разбъркайте. Нанася се върху влажна коса и се оставя 15-20 минути. Премахнете сместа и измийте косата с обичайния шампоан.
  • Маска с яйце, лимон и зехтин
    Сложете жълтъка от едно яйце в съд и добавяйте малко по малко една лъжица зехтин. След това добавете изстискания лимон и бъркайте докато се получи кремообразна смес. Нанесете сместа на влажна коса и оставете да подейства 20 минути. Изплакнете.
 
Маска за къдрава коса /за красиви и блестящи къдрици/. Красотата трябва да се поддържа!
 
  • Маска с яйце, кисело мляко и лимон
    Едно яйце се смесва с едно кисело мляко и три лъжици лимонов сок. Нанася се върху косата и се оставя 15 минути, като главата се покрива с кърпа, намокрена с гореща вода. Измива се с хладка вода.
 
Маски за мазна коса
Косата ви се омазнява бързо? Нека заложим на две домашни маски, които ще сложат край на лесното омазняване.
 
  • Маска с кисело мляко
    В съд се смесват кисело мляко и едно яйце. Разбъркват се до получаване на хомогенна смес. Прилага се върху чиста и суха коса. Стои се с шапка 10 минути. 

  • Маска с розмарин, кисело мляко и лайка
    Две чаши вода се слагат да заврят с лайка, розмарин и градински чай. Оставя се да ври около 5 минути и след това да изстине за около 10 минути. След като изстине се прибавя половин чаша кисело мляко. Нанася се от корените към връхчетата с внимателни масажни движения. Стои се с нея 20 минути и се измива със студена вода. Може да си приготвяте маската 2-3 пъти седмично.
 
Маска против пърхот
Пърхотът може да е много смущаващ особено когато сме на обществено място. Различните шампоани сякаш го засилват още повече. Време е да прибегнете към нещо домашно. Все пак домашното винаги е най-добро!
 
  • Маска с цвекло
    Варят се корените на цвеклото. С тази вода се маже косата всяка вечер.
 
Маски против косопад
 

  • Маска с лук и лимон
    Това е изключително лесна и евтина маска, която се бори с косопада. Смесват се равни количества сок от лук и сок от лимон. Нанася се с масажни движения и се измива след 10 минути.
 
Косопадът обаче е проблем, за който е необходимо да се допитате до лекар, за да се изяснят причините за неговата поява и да се приложи най-доброто лечение.
 
Ако тези предложения не са ви достатъчни, може да намерите още няколко тук.