Обичате карамел, шоколад, бонбони и ябълки? Ако сте и креативни любители на готвенето, съвсем спокойно може да си приготвите тези захаросани ябълки с бонбони. Десертът ще ви отнеме около 5 часа и 10 минути. Те са чудесно допълнение към празнична трапезата за приятели и роднини.
 
 
Необходими продукти:
  • 6 малки ябълки, измити и изсушени, с отстранени дръжки
  • 2 пакетчета (250 грама) меки карамелени бонбони
  • ¼ чаша портокалов сок
  • 100 грама черен шоколад с 53% какао; всяко блокче се реже на половина
  • Малки бонбони, счукани орехи и пръчици
  • Допълнително оборудване: 6 дървени пръчици
Начин на приготвяне:
 
Подравнете лист за печене с пергаментна хартия и го напръскайте с растително масло под формата на спрей за готвене. Поставете дървените пръчици в ябълките, като ги вкарате до средата на плодовете.
 
В средно голяма тенджера, на слаб огън смесете карамелените бонбони и портокаловия сок. Разбърквайте докато бонбоните се стопят, а сместа стане гладка. Това ще отнеме около 10 минути. След това я оставете настрани за 2 минути, за да се охлади. Потопете ябълките в карамела, докато се покрият, а после ги поставете в пергаментната хартия, докато се стегнат за около 2 часа.
 
Поставете шоколада в средно голяма купа, която след това ще сложите над тенджера с леко къкреща вода. Бъркайте, докато шоколадът се разтопи. С помощта на вилица поръсете разтопения шоколад върху карамела. Поставете ябълките за 10 минути обратно на пергаментната хартия. Поръсете с малки бонбони, счукани орехи или пръчици, и оставете шоколада да се втвърди на стайна температура, в продължение на 3-4 часа.