Любимец на мнозина, красив, атрактивен, очарователен - посвещаваме следващите редове на Джони Деп. Един мъж с огромен талант, който завладява сърцата на малки и големи. Той избира най-нестандартните роли, превъплъщава се в най-странните герои и винаги успява да ни накара да гледаме с очакване. Смешен и обаятелен, със звезда на Алеята на славата, Джони Деп печели и много други награди, най-голяма от които е признанието и любовта на публиката. От думите ми ясно личи, че е един от любимите ми актьори и като една негова истинска привърженичка, ще ви запозная с някои от най-смелите му лица, с които не веднъж е спирал дъха на зрителите.

1. "Самотният рейнджър" - проект, с който Джони Деп ще завладее и 2013, влизайки в ролята на индианския войн Тонто. Във филма са събрани хумор, екшън и изненада - определено една обещаваща комбинация.



2. "Тъмни сенки" - тук виждаме любимецът ни в ролята на 200-годишен вампир, който идва, за да раздаде правосъдие сред непокорните си наследници. Отново едно умело, забавно и актуално предложение от Джони.



3. "Алиса в страната на чудесата" - една съвременна адаптация на приказката, в която талантливият актьор се превъплъщава в ролята на лудия шапкар - нещо лудо, смешно и драматично, кой би го изиграл по-добре от него?



4. "Суини Тод:Бръснарят демон от Флийт Стрийт" - и този път Джони Деп ни представя нещо различно. Става дума за криминален сюжет, описващ историята на несправедливо обвиненият Бенджамин Баркър, подвизаващ се като Суини, който избягва от затвора и се завръща, за да потърси сметка на враговете си.



5. "Чарли и шоколадовата фабрика" - една трогателна и поучителна история, която радва както малки, така и по-големи. С много интересен сюжет, филмът очарова с впечатляващата си история за бедността, късмета и... шоколада.



6. "Карибски пирати" - съвсем съзнателно оставихме най-запомнящата се поредица, която завладя сърцата на хиляди хора. Всички знаем за историите и смелите приключения на чудноватия пират Джак Спароу. Той е забавен, остроумен, репликите му се помнят и споменават, притежава най-внушителния образ, винаги знае как да се измъкне от всяка ситуация... какво повече да кажем, освен че колкото и пъти да гледаме тази поредица, тя никога няма да ни омръзне.



Безспорно, Джони Деп има още много роли, филми, страхотни лица и сцени, за които се сещаме с усмивка. Тук споменахме само "най-нечовешките", тези, чиито образи вълнуват зрителите и докосват душите ни, тези, чиито сюжети ни карат поне за малко да се откъснем от ежедневието си и да отпътуваме към една друга "реалност".