Поп легендата почина в дома си в Оксфордшър на Коледа. Британският изпълнител Джордж Майкъл си отиде на 53-годишна възраст на 25 декември. През цялата си музикална кариера, която обхваща три десетилетия, той продаде над 100 милиона записа. Изпълнителят на “Careless whisper”, чието истинско име е Георгиос Кирияку Панайотиу, се бори с проблеми като зависимост към наркотиците и алкохола, а през 2010 година бе осъден на 8 седмици лишаване от свобода заради шофиране под въздействието на наркотици. 

За музиката: „Все още вярвам, че музиката е един от най-големите подаръци, които Господ е дал на човека“.

За звездите: "Няма такова нещо като "звезда по нежелание". Звездите почти винаги са хора, които искат да компенсират собствените слабости, като бъдат обичани от публиката и аз не съм изключение".

За свободата: „За мен е важно да бъда свободен да изразя себе си“.

За сексуалността си: „Искам да кажа, че нямам никакъв проблем хората да знаят, че съм във връзка с мъж в момента... не изпитвам никакъв срам. Чувствам се глупаво и безразсъдно и изпитвам слабост, че позволих сексуалността ми да бъде изложена на показ по този начин. Но не изпитвам никакъв срам“.

За поп музиката: „Никога не ми е било неприятно да бъда смятан за поп звезда. Хората винаги са мислели, че искам да бъда виждан като сериозен музикант, но не е така, искам просто всички да знаят, че съм съвсем сериозен към поп музиката“.

За щастието: „Никога няма да имаш мир със себе си, ако не слушаш сърцето си“.

За почитателите си: „Имам публиката, която заслужавам. Или поне имам публика, която представя типа хора, които харесвам“.

За тайните: „Известността и тайните не вървят заедно. Тези копелета ще разкрият всичко в крайна сметка!“.

За произхода си: „Никога не съм откривал етническа връзка между гърците и себе си, освен това колко съм космат“.

За изпълненията на живо: „Не можете да си представите какво е усещането да пееш пред хора, които са били лоялни към теб цели 25 години, а не са те виждали от 15“.

За благотворителността: „Макар и да стана много клиширано музикантите да работят за благотворителност, все още е ефективно и трябва да бъде правено“. 

За употребата на марихуана: „Бих казал, че е страхотен наркотик – но очевидно не е много здравословна. Не можеш да си позволиш да пушиш, ако няма какво друго да правиш. Може да бъде ужасен, ужасен наркотик. Трябва да си на правилното място, за да го употребяваш. Трябва да си постигнал по-голямата част от целите си, защото те отпуска до такава степен, че може да изгубиш всякакви амбиции за бъдещето“.