7:00

Събудих се. Мама още спи. Ще посмуча онези така странни израстъци на едното си краче.

7:15

Скучно ми е! Мама още спи. Намерих още едно краче и май ще посмуча и тези израстъци.

08:00

Мама се събуди! Нищо не закуси, отиваме някъде. А защо не хапна? Ще я ринта няколко пъти, за да ѝ напомня за себе си. Никакво внимание! Сърдя се. Ще подремна за малко.

09:30

Срещу мен насочиха нещо ужасно, което сякаш ме гъделичка отвън... Наричат го ултразвук или нещо подобно. От ужас започнах да смуча всички крайници, до които стигам. Мама и някаква леличка дълго време ме уговаряха да се обърна и да им покажа "пола". Какво ли е това?!? Не успях да разбера, затова им обърнах гръб.

10:00

Дадохме кръв за изследвания. Мама изпи един сок и много се зарадва. Казва, че трябва да отидем при баба. Ритнах я в пикочния мехур - спря да се радва, а до баба стигнахме за броени минути.

10:30

Най-после хапнахме! Заспах под звуците на нежно говорене и гладене по коремчето на мама.

12:00

Мама отиде при лекаря, който гледа зъбите. Само не успях да разбера защо сърцето ѝ биеше така учестено... Само дето ме събуди.

16:30

Още едно шумно нещо! Това се нарича ТАТКО. Що за глупав навик да викаш до корема на мама: "Ехо! Тук ли си?" Интересно, къде бих могъл да отида?! Само чакай да изляза, ще ти покажа какво е някой постоянно да ти крещи, когато общува с теб! Ще ти го върна тъпкано за всички тези месеци, през които ми крещиш и ме будиш. Ще си платиш за всичко!

17:00

Прибираме се вкъщи. Отново някакъв шум. Мама казва, че това е автобус. Ритах я колкото сили имах, но никакъв резултат. От мъка започнах да смуча едината си ръчичка. 

17:05

Всъщност май другата ми ръка е по вкусна... 

18:00

Вкъщи е тихо. Вече мога да поспя.

20:00

Мама пресоли ориза и каза на татко, че "бебето е виновно". От обида я ритнах силно в корема. 

21:00

Хапнахме. Сега гледаме телевизия. 

23:00

Събудих се! Мама си мисли, че сега ще си легне да спи. Няма да стане. Искам да си играя на въртележка.

01:00

Уморих се! Мисля да дремна малко. Нека и мама си почине...