Искам да знам каква е твоят история....

7 милиарда истории в света

Не ме интересува какво правиш или какво притежаваш. Искам само да знам кой си. Искам да знам с какво си уникален, какви преживявания си имал и какви изводи си си направил. Искам да знам твоята история.

Каква е историята ти? Всеки има такава. Няма две еднакви истории. Съществуват 7 милиарда хора на този свят и никой не е като теб. Ти си уникален. Твоето пътешествие през живота включва твоето отглеждане,  предизвикателствата ти, твоите постижения и дарове, твоите трудно научени уроци – всичко това са отпечатъците, които са те довели до този момент във времето, когато четеш тези думи.

Всяка личност, до която крачите по улиците или с която се разминавате, има своя собствена история. Всеки човек пред вас, на опашката в хранителния магазин, има своя история. Всеки приятел и колега в офиса – всеки във вашия живот има своя собствена история.

Старецът, които живее по-нагоре на улицата и всеки ден се разхожда покрай къщата ми, има своята история. Момичето, което седи в автобуса точно срещу мен и което има сълзи в очите, тя има своята история. Момчето в библиотеката, което никога не спира да се смее, дори когато майка му постоянно го моли да бъде тих, и то има своята история.

Помислете за милионите моменти, серията от събития, които водят всяка личност до това да пресече пътя ви. Кои са тези хора всъщност отвътре, под визията си?

От къде са дошли? За какво копнеят? Какво ги кара да се държат по този определен начин?

Ще ги попитате ли?

Животът е гоблен от хора, които се втъкават или излизат от живота ви. Хората влизат в живота ви с причина, за сезон или за цял живот. Всеки има какво да предложи и да сподели с вас. Представи си, че третираш всеки човек, на който се натъкнеш, без значение колко за кратко ще е това, като интригуваща история, която чака да бъде разказана. Но историята може само да бъде разказана, ако някой попита и иска да я чуе. Ще попиташ ли? Този човек, който виждаш да седи пред теб, без значение кой е, млад или стар, богат или беден, вбесен или мил, е като касов филм, готов да те омае. Но, първо, ти трябва да си купиш билет.

Разговор по време на коктейл

Веднъж, докато стоях в стая пълна с хора на един коктейл, осъзнах, че всеки воден разговор се започваше с този въпрос: Какво правиш?

Ние питаме, за да разберем и определим хората по това какво правят в този свят. Поради някаква причина ние категоризираме и степенуваме стойността на хората в този свят по това какво те правят.

Повече ли има значение това, което правиш от това което си? Не. Това, което правиш е само малка част от това, което си ти.

Грижа ли ни е един за друг достатъчно и заинтересовани ли сме достатъчно, какво бихме научили един от друг, за да спрем да питаме: „Какво правиш?“ и да започнем да задаваме въпроси като: „Кой си ти? Каква е твоята история?“.

И така, бих искал да те попитам нещо и не задавам теоритичен въпрос. Наистина искам да знам.

Каква е твоята история?

  • Къде си роден?
  • Къде живееш сега?
  • Какво те кара да се усмихваш?
  • Кой е най-важният урок за живота, които си научил досега?
  • Кой е най-дълбокият ти страх?
  • Коя е най-голямата ти мечта в живота?
  • Кой си ти?

Направете въпроса по-нормален

Има само един начин, по който можем да направим по-приемлив въпроса „Каква е твоята история?“ в обкръжението ни. И това е да започнем не само да питаме, а и да бъдем един от хората, който ще отговори с цялото си сърце, знаейки, че човекът, който пита искрено иска да знае.

Повърхностните разговори за това какво правим и какво имаме не трябва да доминират нашето взаимодействие с тези, които са най-близо до нас или с напълно непознатите.

Аз не те познавам изобщо. Ти си напълно непознат за мен. Но аз искрено искам да знам какви са твоите отговори.

Аз ще започна пръв...

Ето моята история. Каня те да отвърнеш с твои отговори, подкрепяйки идеята да направим така, че хората да се интересуват повече от това кои са другите, и след това от това какво правят и какво притежават.

  • Роден съм в Уелингтън, Нова Зеландия.
  • Нямам дом, след като продадох къщата и всичко, което притежавах, за да заживея от място на място. В момента съм отседнал в Малборо, Нова Заландия, в едно семейство и работя по въпроса следващата спирка в моето приключение да е остров Бали.
  • Когато моите племеници си играят и се смеят високо, аз се усмихвам най-широко.
  • Най-ценният урок, който съм научил досега е, че да бъда точно, който съм е винаги повече от достатъчно, и да сравнявам себе си с другите само ограбва света от моята уникалност.
  • Моят най-голям страх е да рискувам всичко, за да последвам мечтата си и след това да се проваля докато съм по пътя.
  • Моята най-голяма мечта в живота е да живея с отворено съзнание, да пътувам и срещам колкото се може повече хора, да питам и да откривам нови неща за света и живота колкото мога повече и да продължавам да пиша книги, да пиша в блогове, за да споделям всичко, което съм научил.
  • Аз искря от божественост, имайки този живот като опитност и вярвам, че с всички ни е така.

Твой ред е....

Каква е твоята история?