Прожекции на български филми на открито с Блок Кино През август 5 безплатни прожекции на 5 български пълнометражни филма и 5 късометражни филма ще превърнат в приказни киносалони под звездното небе 5 столични кварталa.

Какво събира Княжево, Младост, Света Троица и Хиподрума? Квартали извън централната градска част, често възприемани като сиви и скучни? Те са чаровни със своята уникалност, атмосфера и хора, които се събират по компании за вечерни разговори по съседски пред блока и за дълги летни вечери, които са само като за... кино на открито.

Така през месец август тези квартали ще посрещнат пет безплатни филмови прожекции на съвременни пълнометражни и късометражни български филми.
За пет вечери "Блок Кино" ще преобрази междублокови пространства и училищни дворове в чудни кино салони под открито небе за среща с най-добрите заглавия от последните 10 години, отличени на български и международни кинофестивали.

На 4 август в кв. "Княжево", в двора на 26 СОУ 'Йордан Йовков” програмата на "Блок Кино" стартира с пълнометражния игрален филм на Георги Дюлгеров "Лейди Зи" (2005) и късометражния "Чест" (2013) на младия режисьор Павел Веснаков.

На 6 август кв. "Младост 3" ще се преобрази с прожекцията на "Зад кадър" на Светослав Овчаров (2010) и късометражния "Паркинг" (2014) на Ивайло Минов.
На 11 август на откритата сцена в кв. "Света Троица" ще видим "Подслон" (2010) на Драговмир Шолев и "Учител" на Орлин Милчев a.k.a. Атила.

На 13 август и кв. "Хиподрума" са датата и мястото на четвъртата прожекция. "Блок Kино" ще е на гости в двора на 51 СОУ “Елисавета Багряна” с "Потъването на Созопол" (2015) на режисъора Костадин Бонев и "Мечти" на Камен Коларов.

Последната прожекция все още е тайна, но можете да следите официалната страница на "Блок Кино" във "Фейсбук", където през последните две седмици малко по малко със забавни игри се разкрива пълната програма на проекта.
Организатор на "Блок Кино" е Сдружение АС - Лаборатория за културни инициативи. 

Проектът е част от кампанията „Един град във фокуса на киното”, подкрепена от Столична община и програма „Култура”.