Една история за силата на безусловната любов, накара света да повярва в магията.

На 15 октомври 94-годишната Хелън Ауер си отива завинаги от този свят. Съпругът й, 100-годишният Джо Ауер, я намира седнала на любимия й стол и веднага разбира какво се е случило. Джо се навежда и целува я нежно за довиждане.

Само 28 часа по-късно Джо я последва към вечността. Техните деца разбрали, че той може да издържи една нощ без любимата си, но не и две. Насрочили и погребението - на същата маса, пред същия олтар, пред който се били венчали през далечната 1941 г. 

Двойката, живяла в доста по-различно време от нашето, била преминала през какво ли не. Оцелели след Голямата депресия, те се срещнали в църквата и малко по-късно се сдобили с първото от общо 10-те си деца, още преди Джо да замине, за да се бие във Втората световна война. По същото време Хелън вече била бременна с второто им дете. Тогава тя го целува за последен път, в края на алеята и той се отправя към бойното поле, за да се бори срещу германците. По-късно Хелън изпратила снимка, отправена до адрес някъде във Франция, на която позирала сама с двете им деца - Бари и Джуди. Джо се запознал с малката си дъщеричка едва когато тя била на 3.

Дори и след това, Джо винаги носел онази първа снимка в портфейла си: "Тя е все още там... зацапана, износена. Но е там. Той никога не я извади от портфейла си и я пазеше, грижеше се за нея. За него тя беше едно от най-ценните неща. Дори и сега, тя е там", споделят децата им.

На погребението, една от дъщерите им споделила: "Това е един радостен момент, защото мама и татко са изживели заедно един благословен живот". По-късно допълва: "Тя обичаше семейството и приятелите си. Тя обичаше да бъде заета със семейството си, с всички нас... Татко пък гледаше на децата си като на дар от Бога, това беше отговорност за него. Той ни научи да бъдем слуги на Бога и да се грижим за земята си. Той рециклираше отпадъците до последния си ден."

Този брак е една любовна история, но любовна история не от филмите, а от реалния живот. Бракът на Джо и Хелън е оцелял, защото са се обичали и защото са работили в името на брака си, защото са били напълно предани и верни един на друг. Синът им Джери допълва: "Те бяха прости, смирени хора. Те не искаха нищо и същевременно имаха всичко в замяна. Ако някой мисли за брак, няма да направи лошо, ако погледне примера на моите родители."

В крайна сметка семейство Ауерс имат 10 деца, 16 внуци, 29 правнуци и една пра-пра внучка. Всеки един от тях с прекрасен пример за живота.